Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για να στηριχθούν οι καστανοπαραγωγοί που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Η έντονη κακοκαιρία που έπληξε τη Θεσσαλία προκαλώντας μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, υποδομές, αγροτικούς δρόμους και καλλιέργειες αποτέλεσε, σύμφωνα με τον βουλευτή Ν. Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο ακόμα ένα χτύπημα για τους καστανοπαραγωγούς του Πηλίου που αντιμετωπίζουν σχεδόν κάθε χρόνο σοβαρά προβλήματα που θέτουν σε κίνδυνο τη σοδειά και το βιοπορισμό τους.

Όπως επισημαίνει σε σχετικό δελτίο Τύπου από ασθένειες και εχθρούς της καστανιάς, όπως το μελάνωμα, το έλκος, η σφήκα, χαλαζοπτώσεις και ξηρασία περασμένων ετών που επηρέασαν την ποσότητα και την ποιότητα της σοδειάς στις φετινές βροχοπτώσεις που συνέπεσαν χρονικά με την περίοδο της συγκομιδής, είναι σαφές ότι απαιτείται η σοβαρή, έγκαιρη και επαρκής στήριξη της Πολιτείας για να παραμείνουν όρθιοι οι παραγωγοί κάστανου του Πηλίου.

Οι καιρικές συνθήκες και η νέα επικείμενη επιδείνωση δεν αφήνουν τους καστανοπαραγωγούς να έχουν πρόσβαση στα καστανοπερίβολά τους για να μαζέψουν τους καρπούς που τελικά είτε παρασύρονται από το νερό της βροχής είτε γίνονται τροφή για αγριογούρουνα και τρωκτικά.

Με κοινοβουλευτική Αναφορά που κατέθεσε ο Βουλευτής για τις ζημιές στην ευρύτερη περιοχή του Κισσάβου, του Μαυροβουνίου και του Πηλίου, διαβιβάζοντας και σχετική Επιστολή του Δήμου Αγιάς, ζήτησε από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων να ενεργοποιηθούν άμεσα οι απαραίτητες διαδικασίες από τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες, ώστε οι παραγωγοί κάστανου να αποζημιωθούν χωρίς καθυστερήσεις για τη ζημιά που υπέστησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.