Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για τη στέγαση των πολύτεκνων στρατιωτικών Πολεμικής Αεροπορίας

«Οι πολύτεκνες οικογένειες θα πρέπει να στηρίζονται έμπρακτα»

Ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε Αναφορά στηρίζοντας το αίτημα της Ένωσης Πολυτέκνων Ν.Μαγνησίας σχετικά με την κατάργηση του χρονικού περιορισμού στη Στέγαση Πολυτέκνων της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) εντός Οικημάτων Στέγασης Έγγαμων Αξιωματικών –Ανθυπασπιστών –Υπαξιωματικών (ΟΣΕΑΑΥ) που έχει τεθεί πρόσφατα με Απόφαση Γ.Ε.Α.

Όπως επισημαίνει ο Βουλευτής, με την απόφαση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ) με το υπ’ αρ. Φ.400/ ΑΔ. 2657/ Σ.378/ 29.06.2020 περιορίστηκε ο χρόνος στέγασης των πολυτέκνων οικογενειών στα ΟΣΕΑΑΥ της Πολεμικής Αεροπορίας (Π.Α.) στα πέντε έτη, με πρόβλεψη μεταβατικής παράτασης ενός έτους.
Η νέα απόφαση είναι δυσμενέστερη της προηγούμενης ισχύουσας (ΦΕΚ Β’ 1546/5-08-2008), σύμφωνα με την οποία η στέγαση παρεχόταν χωρίς χρονικό περιορισμό και αποτελούσε ένα από τα καλύτερα, τα πλέον κατάλληλα και χρήσιμα, μέτρα στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας.

«Οι πολύτεκνες οικογένειες χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης και θα πρέπει να στηρίζονται έμπρακτα από την πολιτεία και να διευκολύνονται απτά στην καθημερινότητά τους», τόνισε ο Βουλευτής, σημειώνοντας ότι η νέα απόφαση της Ηγεσίας της Π.Α. επιβαρύνει δυσανάλογα τον οικογενειακό προγραμματισμό των πολύτεκνων οικογενειών και ζητώντας την άμεση παρέμβαση των αρμόδιων Υπουργών για την επίλυση του θέματος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.