Παρέμβαση του Κων. Μαραβέγια για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής

έα Αναφορά για τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΣΕΦΑΑ-ΤΕΦΑΑ) ως προπονητών, κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη.
Ειδικότερα, σε συνέχεια προηγούμενης Αναφοράς του (16-1-20), ο κ. Μαραβέγιας ζητεί από την κ. Μενδώνη, εν όψει του νέου Νομοσχεδίου σχετικά με τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου λειτουργίας επαγγελματικής κατοχύρωσης αποφοίτων-προπονητών, να εξετάσει τη δυνατότητα ικανοποίησης των προτάσεων που διατυπώνει η Ένωση Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας.
Επισημαίνεται ότι στις 27 Νοεμβρίου 2020, διεξήχθη διαδικτυακή συνάντηση μεταξύ των Κοσμητόρων των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού των Πανεπιστημίων της χώρας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη. Σε συνέχεια αυτής της συνάντησης οι Κοσμήτορες, σε σχετικό έγγραφο τους, διατύπωσαν τις θέσεις τους σχετικά με τα επαγγελματικά δικαιώματα και τις υποχρεώσεις ατόμων, που εξασκούν την προπονητική ως επάγγελμα, οι οποίες ταυτίζονται απόλυτα με τις προτάσεις της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Μαγνησίας.

Όπως τονίζει ο κ. Μαραβέγιας, οι γυμναστές ζητούν το νέο πλαίσιο να κατοχυρώνει τα επαγγελματικά δικαιώματα των Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής (ΣΕΦΑΑ & ΤΕΦΑΑ), με γνώμονα την κοινωνική δικαιοσύνη, την ασφάλεια των αθλουμένων και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας στον Έλληνα πολίτη και στη νεολαία. Ζητούν, δηλαδή, να υιοθετηθούν οι προτάσεις-θέσεις των Κοσμητόρων των Σχολών Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού.

Σημειώνεται ότι οι προτάσεις αυτές περιλαμβάνονται σε αναλυτικό υπόμνημα που απεστάλη στις 27-11-20 στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη προκειμένου να εξετασθεί η συμπερίληψη τους σε επόμενη νομοθετική πρωτοβουλία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.