Παρουσιάστηκαν οι επικεφαλής της ΛΑΣ στη Σκόπελο

Στην «ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ΞΕΝΙΑ» όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, παρουσιάστηκαν την Κυριακή οι επικεφαλής των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές και στο Δήμο Σκοπέλου Γιώργος Αναγνώστου.
Την εκδήλωση άνοιξε κάνοντας έναν μικρό απολογισμό της δράσης της Λαϊκής Συσπείρωσης, ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Ραμαντάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιδείνωση της κατάστασης σε όλους τους τομείς των αρμοδιοτήτων του Δήμου, ως αποτέλεσμα της εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής, της κεντρικής διοίκησης, που με συνέπεια και συνέχεια εφάρμοσε και η τωρινή Δημοτική Αρχή. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στο τρίπτυχο διεκδικήσεων της Λαϊκής Συσπείρωσης στα ζητήματα της Αντιπλημμυρικής-Αντισεισμικής-Αντιπυρικής θωράκισης του νησιού, οι υποδομές του οποίου δοκιμάστηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα τα τελευταία χρόνια. Αφού τόνισε ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση υπερασπίστηκαν ανυποχώρητα τα λαϊκά συμφέροντα όλα αυτά τα χρόνια, είπε ότι έφτασε η ώρα της ανανέωσης του επικεφαλής δίνοντας τη σκυτάλη και το λόγο στον υποψήφιο δήμαρχο Γιώργο Αναγνώστου.
Ο κ. Γιώργος Αναγνώστου ανέφερε ότι «απευθυνόμαστε σε όλους όσοι επλήγησαν από την καπιταλιστική κρίση, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες», ενώ έθεσε, σειρά ερωτημάτων προς όσους αρνούνται να προβάλλουν ακόμη τις θέσεις τους για κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία των Δήμων, όπως για τον «Καποδίστρια», τον «Καλλικράτη», τον « Κλεισθένη 1», τη συμμόρφωση με τα Μεσοπρόθεσμα Προγράμματα Δημοσιονομικής Πολιτικής, την ανταποδοτικότητα των υπηρεσιών, τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ, τη μετακύλιση και άλλων φορολογικών βαρών στους δημότες είτε μέσω των περικοπών των ΚΑΠ είτε δια του δανεισμού για την εκτέλεση έργων, όπως με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» κλπ.
Ο κ. Τσιαπλές, ανέφερε ότι «και απ’ αυτό το βήμα, απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εργατοϋπάλληλο, μικροεπαγγελματία, μικρό αγρότη, συνταξιούχο, αλλά ιδιαίτερα στους νέους και τις νέες που φέτος ψηφίζουν από τα 17 και το σύστημα τους θέλει στο περιθώριο θεατές, τώρα να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια και στον Δήμο και του ΚΚΕ, στην ευρωβουλή και στην Βουλή, που ήταν πάντα μπροστά στους λαϊκούς αγώνες, για να υπάρχει πιο δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική, για να δυναμώσει η διεκδίκηση ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών, είτε ο λαός μας τάξει στην διοίκηση, είτε στην αντιπολίτευση της Περιφέρειας και του Δήμου και για να δυναμώσει ο αγώνας για εργατική εξουσία και οικονομία».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.