Παρουσιάζονται τα νέα ευρήματα των ανασκαφών στις αρχαίες Φερές

Στη διάρκεια του Ζ΄ Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας»

Ο Δήμος Ρήγα Φεραίου, η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα, η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας, συνδιοργανώνουν το Ζ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Φεραί-Βελεστίνο-Ρήγας» που θα πραγματοποιηθεί στο Βελεστίνο, από τις 6 έως τις 8 Οκτωβρίου 2017.

Πρόκειται για διεθνές επιστημονικό συνέδριο, με τη συμμετοχή επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων, που προέρχονται από Πανεπιστήμια και Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού (Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσία και Κύπρο), οι οποίοι θα προβούν σε ανακοινώσεις σχετικές με τις αρχαίες Φερές, το νεώτερο Βελεστίνο, τη ζωή και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή. Το Συνέδριο αναμένεται να αποτελέσει μεγάλο Επιστημονικό και Πολιτιστικό γεγονός για την περιοχή με τις τρεις θεματικές ενότητές του.

Για τις αρχαίες Φερές θα παρουσιαστούν από τους αρχαιολόγους τα νέα ευρήματα των ανασκαφών, για την Τοπική Ιστορία της περιοχής του Δήμου Ρήγα Φεραίου θα αναδειχθούν καινούργια στοιχεία, καθώς επίσης θα γίνουν πολλές ανακοινώσεις για την μεγάλη επαναστατική φυσιογνωμία του Ρήγα Βελεστινλή, για τη ζωή και το έργο του, όπου θα εξεταστούν τα έργα του, η εποχή του, η επίδραση του σημαντικού έργου του, η παρουσίασή του στα σχολικά βιβλία καθώς και άλλες επιδράσεις του.

Σε δηλώσεις της η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Κολυνδρίνη ανέφερε «Ένα πολύ σημαντικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί από την προσεχή Παρασκευή και μέχρι την Κυριακή στο Νομό μας και συγκεκριμένα στο Βελεστίνο, με τη συμμετοχή επιστημόνων, από Πανεπιστήμια της χώρας μας, αλλά και του εξωτερικού. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων στηρίζει το Ζ΄ Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αναπτυχθούν θέματα που αφορούν στην τοπική μας ιστορία, στην ιστορία του Δήμου Ρήγα Φεραίου και που έχουν ως επίκεντρο τον Ρήγα Βελεστινλή και το έργο του. Καλούμε όλους να παρακολουθήσουν το Συνέδριο το οποίο θα αποτελέσει ένα μεγάλο επιστημονικό και πολιτιστικό γεγονός για το Νομό μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.