Παρουσία του Πρωθυπουργού η εκδήλωση για το Ψηφιακό Σχολείο στα Ριζώματα Ημαθίας

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε από την Υφυπουργό Παιδείας

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου Ψηφιακού Σχολείου που πραγματοποιήθηκε από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευµάτων και Αθλητισµού Κυριάκο Πιερρακάκη και την Υφυπουργό Παιδείας Ζέττα Μ. Μακρή στο Ημερήσιο Γυμνάσιο Ριζωμάτων Ημαθίας.

Όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κ. Μακρή «στην ειδική εκδήλωση, τον συντονισμό της οποίας είχε η Υφυπουργός Παιδείας, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ παρουσίασε, σε πλήρη ανάπτυξη, τη νέα, δωρεάν, ολοκληρωμένη ψηφιακή πύλη, που θα περιλαμβάνει ψηφιακές φροντιστηριακές παραδόσεις για τους μαθητές όλων των τάξεων, ψηφιακά μαθήματα σε μαθητές απομακρυσμένων περιοχών και ηλεκτρονική πλατφόρμα ενημέρωσης των γονέων για τις επιδόσεις των παιδιών τους και τη σχολική δραστηριότητα.

Ο Υπουργός Παιδείας ανέπτυξε με λεπτομέρεια το Ψηφιακό Σχολείο ενώ η Υφυπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις δράσεις του ψηφιακού γραμματισμού και μετασχηματισμού της εκπαίδευσης, που ξεκίνησαν από την προηγούμενη τετραετία.

Στην συζήτηση που ακολούθησε, με συντονίστρια την Ζέττα Μακρή, ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με την Διευθύντρια, μαθητές του σχολείου και την μητέρα μαθητή, όπου καθένας, από την πλευρά του, ανέδειξαν τα οφέλη της εκπαιδευτικής καινοτομίας του Ψηφιακού Σχολείου, η πιλοτική χρήση του οποίου θα αρχίσει από τη νέα σχολική χρονιά.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε «Εδώ συντελείται πραγματικά μια επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται το ίδιο το μάθημα» και υπογράμμισε «Αντιμετωπίζουμε στην πράξη κοινωνικές και περιφερειακές ανισότητες. Δεν θέλω να αισθάνεστε ότι επειδή επιλέγετε εσείς και οι γονείς να ζείτε στην ελληνική επαρχία, σε ένα πιο απομονωμένο χωριό, στερείστε ευκαιριών. Και γι’ αυτό επιμένουμε τόσο πολύ στη χρήση της τεχνολογίας, ακριβώς για να γεφυρώσουμε αυτές τις περιφερειακές ανισότητες οι οποίες μπορεί να υπάρχουν».

Στην τοποθέτησή του, ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων: “Σήμερα παρουσιάζουμε ένα σύνολο δράσεων οι οποίες έρχονται να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί μέχρι σήμερα το σχολείο. Επιτρέψτε μου να επαναλάβω ότι πρωταγωνιστές της εκπαιδευτικής διαδικασίας παραμένουν ο δάσκαλος και ο μαθητής. Το κυρίαρχο συστατικό είναι η σχέση που αναπτύσσουν οι δάσκαλοι με τους μαθητές και αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ”.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος επεσήμανε ότι ανάμεσα στις δράσεις που υλοποιούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας είναι και το Ψηφιακό Σχολείο, που χρηματοδοτείται με 232 εκατομμύρια ευρώ».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.