Παρουσίαση στην έκθεση «Expotrof» της Γαστρονομικής Κοινότητας Πηλίου

Ένα stand γεμάτο με προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς της περιοχής

H Γαστρονομική Κοινότητα του Πηλίου παρ’ όλο που δεν έχει πάνω από τρεις μήνες δράση, κατόρθωσε μέσα στο λίγο αυτό διάστημα να συγκροτήσει μια ομάδα μελών, που πίστεψαν στην φιλοσοφία και την προοπτική του προγράμματος και κάνοντας συναντήσεις που να σφυρηλατήσουν την ενότητά της, εξασφάλισε μια πολύ δυναμική παρουσία στην έκθεση Expotrof 2020 και να ξεχωρίσει στο περίπτερο των Γαστρονομικών Κοινοτήτων το καινοτόμο αυτό πρόγραμμα του Γιώργου Πίττα και του Greek Gastronomy Guide.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «το stand τoυ Πηλίου ήταν καλόγουστα στημένο και γεμάτο προϊόντα από τοπικούς παραγωγούς της περιοχής που υποστήριξαν με την παρουσία τους την συμμετοχή στις Γαστρονομικές Κοινότητες ενώ ήρθαν σε επαφή και γνώρισαν τα άλλα μέλη των υπολοίπων κοινοτήτων, αναπτύσσοντας ζεστές σχέσεις και υποσχέσεις συνεργασίας.
Παρουσιάστηκαν προϊόντα από το κτήμα Καραϊσκου, τραχανάς από την βιοτεχνία ζυμαρικών “Το Πήλιο”, πλατό με τυριά του τυροκομείου Καρακάνας (φέτα, γραβιέρα με κάνναβη,κασέρι με μαύρο σκόρδο), αλλαντικά της αλλαντοποιίας Στράκας. Δεν θα έλειπε ο περίφημος χαλβάς Παπαγιαννόπουλου, του οποίου δυο προϊόντα-χαλβάς με φράουλες και χαλβάς με κακάο, σοκολάτα υγείας, αμύγδαλα-βραβεύθηκαν σε σχετικό διαγωνισμό της έκθεσης, ελαιόλαδο του ελαιοτριβείο Βολιώτη, τα προϊόντα από μαύρο σκόρδο της εταιρείας Black Garlic Downvillage, τα αναψυκτικά της ΕΨΑ, το τσίπουρο Τοκαλής και μήλα και πετιμέζια από τον συνεταιρισμό Ζagorin.
Τα εδέσματα συνοδεύτηκαν από τα εξαιρετικά κρασιά του οινοποιείου Πατιστής. Δε θα μπορούσε να γίνει παρουσίαση του προορισμού του Πηλίου χωρίς να παρουσιαστεί το σήμα κατατεθέν της περιοχής, το τσίπουρο, οι μεζέδες και η ιεροτελεστία των τσιπουράδικων του Βόλου.
Την προετοιμασία και επιμέλεια της παρουσίασης ανέλαβε με επιτυχία η Ελένη Καραΐσκου η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου-εστιατορίου Κρίτσα, ο σεφ Κωνσταντίνος Πατιστής και η Μαριάνθη Βολιώτη. Η μεγάλη κουζίνα της Expotrof φιλοξένησε όλες τις γεύσεις και μυρωδιές του τόπου. Η Γαστρονομική Κοινότητα του Πηλίου μαγείρεψε και παρουσίασε στο κοινό, το παραδοσιακό μπουμπάρι και το κλασικό σπετζοφάι με πρώτες ύλες από την αλλαντοποιία Στράκας. Μεγάλη εντύπωση έκαναν τα τσιτσίραβλα που συνοδεύτηκαν με τσίπουρο Τοκαλή. Η παρουσίαση έκλεισε “γλυκά” με χαλβά Παπαγιαννόπουλου και γιαούρτι με γλυκό κουταλιού περγαμόντο.

Πηγή: www.greekgastronomyguide.gr/pilio