Παρουσιάζεται το λεύκωμα «Από τον Λιμένα της Πεπαρήθου… στα Λιμάνια της Σκοπέλου»

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο κτήριο του Ορφέα στην Σκόπελο

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου σε συνεργασία με τον Δήμο Σκοπέλου διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση του λευκώματος με τίτλο «Από τον Λιμένα της Πεπαρήθου… στα Λιμάνια της Σκοπέλου», εκδόσεως του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου, το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στις 20:00 στο κτήριο του «ΟΡΦΕΑ».

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης, ενώ θα προλογίσει και ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου κ. Άγγελος Ξηντάρης.

Για το λεύκωμα θα μιλήσουν οι κ.κ.:

Αννίτα Πρασσά, Δρ Ιστορικός, Προϊσταμένη Γενικών Αρχείων του Κράτους Ν.Μαγνησίας

Αργυρούλα Δουλγέρη-Ιντζεσίλογλου, Δρ Αρχαιολόγος, Επί Τιμή Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ν. Μαγνησίας

Σπύρος Χ. Κοσμάς, Οικονομολόγος – Ερευνητής

 

Λίγα λόγια για την πραγματοποίηση της έκδοσης του λευκώματος:

Πριν από δεκαοκτώ χρόνια, το 2004, είχε εκδοθεί ένα μικρό έντυπο με θέμα: «Από τον λιμένα της Πεπαρήθου …στο λιμάνι της Σκοπέλου», σε συνεργασία του τότε Λιμενικού Ταμείου Σκοπέλου (ΛΤΣ) και του τότε Αρχαιολογικού Ινστιτούτου Θεσσαλικών Σπουδών του Υπουργείου Πολιτισμού (ΑΙΘΣ/ΥΠΠΟ).

Η έκδοση εκείνου του εντύπου οφείλεται στην τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Ελλάδα, δίνοντας αφορμή για μια αναφορά και στον Άγνωνα, τον  Πεπαρήθιο Ολυμπιονίκη.

Σήμερα, στα πλαίσια των εορτασμών από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τη συμμετοχή των Σκοπελιτών στον Αγώνα και στην Α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, επιχειρήσαμε την έκδοση ενός μεγαλύτερου λευκώματος εμπλουτισμένου με περισσότερες πτυχές και νέα δεδομένα σχετικά με την ιστορία, τα μνημεία και τις αναπτυξιακές προοπτικές όλων των λιμανιών της Σκοπέλου, ως ελάχιστος φόρος τιμής στους αγωνιστές.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.