«Πέναλτι» στον εργολάβο για ελαττώματα στο έργο Βόλος – Βελεστίνο

Ειδική πρόσκληση μείωσης αμοιβής εργασιών για το έργο «Βελτίωση οδικού τμήματος Α/Κ Βελεστίνου – Βόλος από Χ.Θ. 0+489 έως Χ.Θ. 3+489», προϋπολογισμού 9.2 εκ. €, εξέδωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας προς τον ανάδοχο «Προμηθέας ΑΤΕΒΕ». Οι μειώσεις αμοιβής και το πρόστιμο που επιβλήθηκε στον ανάδοχο είναι της τάξης των 16.513,76 €, χωρίς ΦΠΑ.
Η ειδική πρόσκληση που υπογράφει η προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών και Συγκοινωνιακών έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθορίζει περικοπές αμοιβών για συγκεκριμένες εργασίες, απευθύνθηκε μετά από δύο ελέγχους στο έργο κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν αποκλίσεις στον βαθμό συμπύκνωσης των ασφαλτικών στρώσεων, ενώ απευθύνεται στον υπουργό Υποδομών & Μεταφορών.
Το σημαντικό είναι ότι από τους ελέγχους που έγιναν διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει αρνητική επίδραση της ποιότητας των ασφαλτικών στην αντοχή και την ανθεκτικότητα του οδοστρώματος, δεν επηρεάζεται ο χρόνος ζωής του οδοστρώματος και επομένως δεν επιφέρονται συνέπειες στην ποιότητα, τη λειτουργικότητα, την αντοχή και την ανθεκτικότητα αυτού, καθώς επίσης και στην διάρκεια ζωής και συντήρησής του.
Με την απόφαση επιβάλλεται στον ανάδοχο περικοπή αμοιβής λόγω μειωμένου βαθμού συμπύκνωσης ασφαλτικών στρώσεων 1717,17 €, λόγω μειωμένου ποσοστού ασφάλτου 568,10 και 638,27 €, λόγω μειωμένου πάχους ασφαλτικών στρώσεων 947,32 €, λόγω οικονομικής αποτίμησης της επίπτωσης των ελαττωμάτων στη διάρκεια ζωής και στη συντήρηση του έργου σχεδόν 2000 €, περικοπή λόγω μη τήρησης συμφωνημένων προδιαγεγραμμένων ιδιοτήτων, ενώ τέλος επιβάλλεται πρόστιμο στον ανάδοχο, λόγω εκτέλεσης μικρότερου αριθμού εργαστηριακών ελέγχων και δοκιμών, από τον προβλεπόμενο στις ισχύουσες προδιαγραφές, ύψους 8.697,53 €.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.