Πέντε χρόνια ζωής για το γραφείο Δανειοληπτών Βόλου

Πέντε χρόνια ζωής έκλεισε το Γραφείο Δανειοληπτών Βόλου, στην οδό Κ. Καρτάλη 199 και την Τρίτη έγινε εκδήλωση παρουσίαση των στιγμών από τη λειτουργία του. Σημαντικότερη στιγμή των Δανειοληπτών είναι η ίδρυση του κόμματος ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ – Ταυτότητα Κεντρώων που, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, είναι κόμμα λόμπι όλων των καταναλωτικών δυνάμεων που ασχολούνται ενεργά με τους Έλληνες δανειολήπτες, με βασικές αρχές να βρίσκονται στο πατριωτικό μεγάλο κοινωνικό κέντρο της Ελλάδας που έφτασε η ώρα να λάβει πολιτική έκφραση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, το κόμμα δεν έχει ιδεολογικές προκαταλήψεις για την δεξιά ή την αριστερά στηρίζοντας τις αρχές της ελεύθερης ιδιωτικής έκφρασης της προσωπικότητας του πολίτη, εφαρμόζοντας την Κεϋσιανή Οικονομική θεωρεία περί δημόσιας στήριξης.
Πρόεδρος του κόμματος είναι ο Γιώργος Μπαρτζώκης που είναι ο πρόεδρος του πολιτικού κινήματος των δανειοληπτών «Ταυτότητα forum» και της καταναλωτικής οργάνωσης «Ταυτότητα Δανειοληπτών». Ως αντιπρόεδρος ορίστηκε ο Ιωάννης Βερώνης πρώην στέλεχος του κόμματος Ένωση Κεντρώων.
Είναι υπέρ της ευρωπαϊκής πορείας μας, όμως με γνώμονα και βάση πρωταρχικά την Ελληνική Ταυτότητα και κυριαρχία μας.
Στον οικονομικό τομέα το κόμμα προτείνει την εξυπηρέτηση 5 εκατομμυρίων Ελλήνων δανειοληπτών, με διαγραφή των οφειλών του για να επανενταχθούν στην οικονομική δραστηριότητα της πατρίδας μας, την οριοθέτηση του ΦΠΑ με ελάχιστο ποσοστό στο 5 % που θα επιβαρύνει επιπλέον τις τιμές πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών, την αλλαγή φορολογικής κλίμακας με μέση κλίμακα το 15 % επί του εισοδήματος.

Το κόμμα ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ – Ταυτότητα Κεντρώων προτείνει τη διαγραφή των δυσβάσταχτων χρεών της πατρίδας μας (310 δις σήμερα) σε τέτοιο ποσοστό και βαθμό που να μπορεί μόνη της να ανταποκριθεί η Ελληνική Μίκρο και Μακροοικονομία και να δημιουργεί ανάπτυξη επί του ΑΕΠ της και σε περίπτωση μη συναινετικής μαζί με τους δανειστές διαγραφής του χρέους της πατρίδας μας, να χρησιμοποιηθεί εθνικό νόμισμα με την ονομασία ΕΛΑ με ισοτιμία 1 Ευρώ προς 1 ΕΛΑ στις συναλλαγές πληρωμών του δημοσίου τομέα λόγω ελλείψεων χαρτονομισμάτων Ευρώ όσο δεν διαγράφεται μεγάλος μέρος του εθνικού χρέους μας.
Το κόμμα προτείνει να καταργηθεί η Παρασκευή από εργάσιμη μέρα, λόγω μείωσης οικονομικής δραστηριότητας (δημόσιας και ιδιωτικής), της ενεργειακής μείωσης, και της ενίσχυσης της ταυτότητας της ελληνικής υπαίθρου (χωριά, θέρετρα) και στον τομέα της υγείας ενιαίο σύστημα υγείας με ελεύθερη επιλογή Ιατρού σε δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς και κατάργηση του ΙΚΑ ως υγειονομικός φορέας και διατήρηση του μόνο ως ασφαλιστικού φορέα.

Έδρα του κόμματος ορίστηκε η Αθήνα στην οδό Καποδιστρίου 8-10 όπισθεν πλατείας Κάνιγγος μετά από παραχώρηση στο υπάρχον κοινό γραφείο του πολιτικού φορέα με την επωνυμία «Ταυτότητα forum» και του συλλόγου με την επωνυμία «Ταυτότητα Δανειοληπτών».

Το 2011 ορίστηκε ως υπεύθυνος Δανειοληπτών Βόλου ο Γιώργος Μπαξεβάνος, αναγνωρίζοντας τον αγώνα του υπέρ των δανειοληπτών και από το 2012 έως σήμερα υπεύθυνη είναι η Πολιτικός μηχανικός Εύη Μποζανογλίδη με την τεράστια πείρα που έχει αποκτήσει στον χειρισμό των υποθέσεων δανειοληπτών.

Απαλλαγή από χρέη
Στις κυριότερες στιγμές της πενταετούς λειτουργίας στο Βόλο, η Ταυτότητα Δανειοληπτών τονίζει ότι δανειολήπτες Βόλου που εντάχθηκαν στο νόμο Κατσέλη περί απαλλαγής και ρύθμισης (νόμοι και υπουργικές αποφάσεις Ν.3869/2010, Ν.4163/2013, Ν.4336/2015, Ν.4346/2015) απηλλάγησαν και ρύθμισαν συνολικά πάνω από 300 εκατομμύρια €, μπόρεσαν δε και προστάτευσαν περιουσιακά στοιχεία τους και όχι μόνο την κύρια κατοικία τους, ρυθμίζοντας και απαλλάσσοντας τις οφειλές τους.
Όπως αναφέρει, κατατέθηκε η πρώτη στην Ελλάδα τεκμηριωμένη και με πραγματικό περιεχόμενο διαγραφής χρεών, αίτηση του Ν. 3869/2010 και συζητήθηκε την 8 Ιουνίου 2011 στο Ειρηνοδικείο Βόλου (εκουσία διαδικασία), ως πρώτη υπόθεση υπερχρεωμένης Βολιώτισσας δανειολήπτριας εργαζόμενης με τετράμηνη σύμβαση, η οποία πέτυχε περικοπή των απαιτήσεων των πιστωτών της κατά ποσοστό 80 % και αποπληρωμή του υπολοίπου άτοκα σύμμετρα προς τους πιστωτές της, με καταβολή 240 μηνιαίων δόσεων, έτσι ώστε να απαλλαγεί από τα συνολικά χρέη της που από 227.732,81 € καλείται να καταβάλει την εναπομείναντα απαίτηση 43.754,17 €.

Ακόμη, εκδόθηκε η υπ’ αρ. 138/2012 απόφαση του Ειρηνοδικείου Βόλου και αφορά διαγραφή χρέους του υπευθύνου τμήματος συνταξιούχων Μαγνησίας της καταναλωτικής οργάνωσης, συνταξιούχο δημοσίου που διαμένει στο Βόλο. Οι οφειλές ανερχόταν σε 52.701,25 € σε τρεις τράπεζες και με την απόφαση καλείται να καταβάλει το ποσό των 350 € μηνιαίως και για 48 μηνιαίες δόσεις, με το ποσοστό διαγραφής να ανέρχεται στο 68%.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.