Πέτρος Βαφίνης: Στην Αποκεντρωμένη για έλεγχο παράβασης καθήκοντος η πρόεδρος του ΔΣ Αλοννήσου

Όρισε Δημοτικό Συμβούλιο 24 ημέρες μετά από την αίτηση της αντιπολίτευσης το οποίο τελικά δεν έγινε

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση καταφεύγει η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Αλοννήσου με επικεφαλής τον κ. Πέτρο Βαφίνη ζητώντας να ελέγξει την πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για παράβαση καθήκοντος, καθώς όρισε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου 24 ημέρες μετά την αίτηση της αντιπολίτευσης και η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μη απαρτίας.

 

Ο κ. Πέτρος Βαφίνης με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τη δημοτική αρχή καθώς η εν λόγω συνεδρίαση είχε θέμα την  ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου  από τον Δήμαρχο  για  τις ενέργειες που έπρεπε να έχουν γίνει για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου με τον ίδιο να σημειώνει ότι η νέα Δημοτική αρχή επέλεξε να απέχει, για να αποφύγει να  δώσει εξηγήσεις. Παράλληλα, ο κ. Βαφίνης στρέφει τα βέλη του στη δημοτική αρχή κάνοντας λόγο για απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι στο ΔΣ αλλά και στους κατοίκους του νησιού και μιλά για ανεπάρκεια στη λήψη αποφάσεων. Κάνει γνωστό δε, ότι ο Δήμαρχος θα προσλάβει Γενικό Γραμματέα επιβαρύνοντας, όπως αναφέρει  τους δημότες με δεκάδες  χιλιάδες ευρώ ετησίως για καθήκοντα που εδώ και χρόνια ασκούσε ο εκάστοτε δήμαρχος.

Η ανακοίνωση του κ. Βαφίνη

«H Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επέλεξε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, για να πραγματοποιήσει την έκτακτη συνεδρίαση που αιτηθήκαμε ως Αντιπολίτευση. Να θυμίσουμε ότι την έκτακτη συνεδρίαση την είχαμε αιτηθεί στις 22/1/2024 και μας εστάλη  πρόσκληση στις 26/1/2024 με ημερομηνία υλοποίησης της συνεδρίασης στις 14/2/2024, δηλαδή 24 ημέρες μετά. Αξίζει να σημειωθεί ότι προηγήθηκαν όλο αυτό το χρονικό διάστημα 3 τακτικές συνεδριάσεις και 1 έκτακτη συνεδρίαση και,  όπως ήδη έχουμε επισημάνει σε Δελτίο  Τύπου της παράταξης μας,    η ενέργεια της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλοννήσου χρήζει  ελέγχου για πειθαρχική ευθύνη. Για τον λόγο αυτό άλλωστε το συγκεκριμένο θέμα θα ελεγχθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία και θα αποφανθεί για το εάν συντρέχουν λόγοι παράβασης καθήκοντος.

 

​Και σα να μην έφταναν όλα και έχοντας ήδη περάσει 24 μέρες από την αίτησή μας για σύγκληση έκτακτης συνεδρίασης, δυστυχώς η   σημερινή συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας. Γιατί οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας,  πλην της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, απείχαν, αν και η συνεδρίαση μπορούσε να πραγματοποιηθεί είτε δια ζώσης είτε με τηλεδιάσκεψη. Πρέπει να διευκρινιστεί ότι η συγκεκριμένη  συνεδρίαση είχε ως θέμα την  ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου  από τον Δήμαρχο  για  τις ενέργειες που έπρεπε να έχουν γίνει για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου. Και όμως η νέα Δημοτική αρχή επέλεξε να απέχει, για να αποφύγει να μας δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις. Για να αποφύγει να μιλήσει για τις κόντρες μεταξύ των μελών της, που οδήγησαν στην καθυστέρηση λήψης αποφάσεων για σημαντικά θέματα του Δήμου μας για ένα περίπου μήνα. Για τον λόγο αυτό πώς να μη θεωρήσουμε ότι η αποχή αυτή ήταν προσχεδιασμένη και  «τεχνητή»;

​Κύριοι και κυρίες, η συμπεριφορά σας αυτή είναι απαξιωτική προς τη δημοκρατική λειτουργία του Δήμου και  προς τον θεσμικό ρόλο της Αντιπολίτευσης και σίγουρα απαξιωτική και προς τους κατοίκους της Αλοννήσου. Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, ποιος τελικά ήταν ο εμπνευστής της σημερινής αποχής , ο Δήμαρχος ή μήπως οι γνωστοί «Δελφίνοι»; Ή και οι δύο;

Κύριε  Δήμαρχε,  επιβεβαιώνετε  καθημερινά την ανικανότητα σας να διοικήσετε   τον Δήμο πράγμα που σχεδόν σύσσωμη η ομάδα πλειοψηφίας  είχε παραδεχτεί, ζητώντας πριν από ένα μήνα περίπου  την παραίτηση σας.

Οι δε παραιτήσεις των Αντιδημάρχων δεν έχουν  τελειωμό και οι κατηγορίες που διατυπωθήκαν εκατέρωθεν σίγουρα μόνο προβληματισμό και ανησυχία  προκαλούν για όλα όσα πρόκειται να ακολουθήσουν. Είναι σαφές ότι συνεχίζετε να «γράφετε ιστορία» στην αυτοδιοίκηση με αρνητικές πρωτιές και βέβαια χωρίς την ύπαρξη διαφάνειας στις αποφάσεις σας.

Όμως, πέρα από την ανικανότητα σας επιβεβαιώνεται και η ανεπάρκεια σας μέσα από τη λήψη για μία ακόμη φορά πρωτοφανών αποφάσεων. Για τον λόγο αυτό πρέπει να ενημερώσουμε τους κατοίκους του νησιού μας, αφού δεν το κάνετε εσείς, ότι θα είστε ο πρώτος Δήμαρχος στην ιστορία της Αλοννήσου, που θα προσλάβει Γενικό Γραμματέα επιβαρύνοντας τους δημότες με δεκάδες  χιλιάδες ευρώ ετησίως για καθήκοντα που εδώ και χρόνια ασκούσε ο εκάστοτε δήμαρχος. Γιατί, άραγε;

Η «Συμφωνική σας ορχήστρα» προχωρεί διαρκώς σε φάλτσα και μάλιστα σε φάλτσα επικίνδυνα. Άρα δύο πράγματα συμβαίνουν, ή οι μουσικοί της ορχήστρας είναι ατάλαντοι  ή ο μαέστρος δεν ξέρει να διευθύνει;  Ή μήπως συμβαίνουν τελικά και τα δύο…;»

 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.