Πήλιο: Η απίστευτη κομπίνα με δήθεν γνωστό οδοντίατρο της πόλης

Iδιοκτήτης μάντρας οικοδομικών υλικών στο Πήλιο «επέστρεψε» 8.000€ σε απατεώνα που εμφανίστηκε ως γνωστός οδοντογιατρός του Βόλου. Ο επιτήδειος παρήγγειλε τηλεφωνικά οικοδομικά υλικά αξίας 5.000€, αλλά από…λάθος του, όπως ισχυρίστηκε, κατέβαλε ηλεκτρονικά στον λογαριασμό του ιδιοκτήτη 8.000€, τα οποία ζήτησε και πήρε πίσω. «Λυπάμαι αφάνταστα για το περιστατικό, το οποίο δεν είναι και το μοναδικό», δήλωσε στο ethnos.gr, ο οδοντογιατρός, Κώστας Καραγεωργίου, που φέρεται να παρήγγειλε τα υλικά.

Μάλιστα ο ίδιος δράστης, από τον ίδιο αριθμό κινητού, τηλεφώνησε και σε άλλο έμπορο το περασμένο Σάββατο, για να δώσει μια παραγγελία. Επειδή ωστόσο εκείνος αφενός γνώριζε τον οδοντογιατρό και αφετέρου την συγκεκριμένη στιγμή είχε δουλειά, του είπε πως θα επικοινωνήσει ο ίδιος μαζί του. «Κώστα πες μου τώρα τι χρειάζεσαι», τον ρώτησε λίγη ώρα αργότερα ο ιδιοκτήτης της εταιρίας και έκπληκτος ο Κ. Καραγεωργίου άκουσε πως είχε…παραγγείλει κάποια υλικά.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι επρόκειτο για απάτη, αλλά εν τω μεταξύ η απάτη είχε συντελεστεί σε διπλανό χωριό. Ο δράστης τηλεφώνησε σε άλλο έμπορο οικοδομικών υλικών στο Πήλιο, εμφανίστηκε ως ο Κ. Καραγεωργίου, έδωσε μια παραγγελία αξίας 5.000€ και ζήτησε έναν τραπεζικό λογαριασμό για να καταβάλει άμεσα τα χρήματα.

Ανάστατος ο απατεώνας
Λίγη ώρα αργότερα κατέθεσε 8.000€ στον λογαριασμό και «έντρομος» πήρε τηλέφωνο, λέγοντας στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. «Ο Κώστας ο οδοντογιατρός είμαι, έκανα λάθος. Έβαλα σε σένα τα χρήματα που προορίζονταν για την αγορά οδοντιατρικών υλικών. Στείλτα πίσω και την Δευτέρα έρχομαι από εκεί να πάρω τα υλικά και να σε ξοφλήσω με μετρητά», του είπε. Ο επιχειρηματίας πείστηκε, έβαλε στον λογαριασμό του απατεώνα τα χρήματα και την Δευτέρα διαπίστωσε την απάτη. Μάταια περίμενε τον γιατρό, Κώστα Καραγεωργίου να παραλάβει τα υλικά και να πληρώσει.

«Είναι εξοργιστικό όλο αυτό και απορώ γιατί χρησιμοποίησαν το όνομά μου. Στον Βόλο και στην Ζαγορά όπου διατηρώ οδοντιατρεία, με ξέρει πολύς κόσμος και γνωρίζουν πως ούτε χτίζω κάτι, ούτε και θα έδινα τηλεφωνική παραγγελία για ένα τέτοιο ποσό», μας λέει ο κ. Καραγεωργίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, την ίδια μέρα, ο ίδιος άντρας -όπως προκύπτει από τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που χρησιμοποίησε- επικοινώνησε με έμπορο χρωμάτων σε άλλο χωριό του Πηλίου και προφασιζόμενος ότι είναι ο φαρμακοποιός της περιοχής ζήτησε να παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό χρωμάτων. Επειδή όμως ό έμπορος γνωρίζει τον φαρμακοποιό και αντιλήφθηκε από τη φωνή πως δεν ήταν εκείνος, του ζήτησε να περάσει από το κατάστημα και να πάρει ό,τι θέλει.

Η απάτη με την χρήση ονομάτων γιατρών και οδοντογιατρών είναι αρκετά συνηθισμένη το τελευταίο διάστημα στην Μαγνησία και όχι μόνο. Πριν από μερικούς μήνες άγνωστος τηλεφωνούσε σε γιατρούς του Βόλου και προφασιζόμενος ότι γνωστός συνάδερφός τους έχει πρόβλημα υγείας, ζητούσε επιτακτικά χρήματα, υποσχόμενος ότι θα τα επιστρέψει σύντομα και μάλιστα…έντοκα.

Η αστυνομία συνιστά στο κοινό να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικό σε τηλεφωνικές οχλήσεις αγνώστων και να επικοινωνούν με τις αρχές όταν διαπιστώσουν κάτι ύποπτο. Επιπλέον καλούν τους επιχειρηματίες να προσέχουν τις τραπεζικές συναλλαγές για τις παραγγελίες, ελέγχοντας καλά τα καταθετήρια, μέσω και των καταστημάτων των τραπεζών.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.