«Ποιοτικά προϊόντα της Μαγνησιακής γης»

Print
Εκδήλωση με τη συμμετοχή των εννέα γυναικείων αγροτουριστικών

Ακόμη μια πολύ σημαντική εκδήλωση διοργανώνει ο φορέας πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», σε συνεργασία το Κέντρο Πολιτισμού και Κοινωνικής Παρέμβασης «ΙΩΛΚΟΣ και το «ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ- καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε», την Κυριακή 28 Μαΐου2017, από 11.00 έως 22.00 στην παραλία του Βόλου, στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου. Η εκδήλωση έχει τίτλο «Ποιοτικά προϊόντα της Μαγνησιακής γης» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο των θεματικών δράσεων και εκδηλώσεων με τίτλο:

«Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων» και σκοπό έχει να κάνει γνωστό στο κοινό της πόλης μας, τις δράσεις, τα προϊόντα και τους παραδοσιακούς τρόπους προετοιμασίας και κατασκευής των προϊόντων τους. Οι γυναικείοι συνεταιρισμοί της Μαγνησίας που συμμετέχουν στην εκδήλωση είναι: Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς, Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Πορταριάς, Αγροτικός Συνεταιρισμός Ανηλίου – Ομάδα Γυναικών «Ανηλιώτικα τ’ αλλιώτικα», Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Πτελεού «Φτελιά», Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Γλώσσας Σκοπέλου «Η Γλωσσιώτισσα», Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Ιωλκού «Το ρόδι», Γυναικείος Αγροτικός Συνεταιρισμός Τρικερίου Νοτίου Πηλίου, Γυναικείος Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Δ.Δ. Σέσκλου «Το Φτάσμα» και Αγροτουριστικός Συνεταιρισμός Γυναικών Βυζίτσας Πηλίου, «Εσπερίδες».

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα ξεκινήσει με Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνατίου, που θα εκπέμψει δέηση και αρτοκλασία υπέρ των ασχολούμενων γυναικών στους Συνεταιρισμούς.

Στη συνέχεια ο Σεβ. Μητροπολίτης και οι επίσημοι θα επισκεφθούν τα Εκθεσιακά και Γευστικά περίπτερα, όπου οι κυρίες θα παρουσιάσουν τρόπους επεξεργασίας και παρασκευής προϊόντων. Προσφορά κερασμάτων, θα συμβαίνει καθόλη τη διάρκεια της εκδήλωσης. Όταν το φως της ημέρας υποχωρήσει, θα υπάρξει προβολή ψηφιακής εικόνας από τις δράσεις των Συνεταιρισμών. Τέλος η ημέρα θα κλείσει, με μουσική και τραγούδια από παραδοσιακή ορχήστρα, στην οποία συμμετέχουν οι μουσικοί: Γιάννης Σκαμπαρδώνης – Βιολί, Θάνος Δραγάνης- Λαούτο, Ιάκωβος Μπατσικούδης – Κρουστά και Γιάννης Κούτριας – Τραγούδι.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.