Πλοιάριο για να συνδέει Σκιάθο με Σκόπελο και Αλόννησο ζητούν τα δύο νησιά

Προκειμένου να εξυπηρετούνται οι επιβάτες του αεροδρομίου

Τη δρομολόγηση ενός πλοιαρίου που θα καλύπτει με ένα δρομολόγιο την ημέρα τους επιβάτες πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σκιάθου που έχουν προορισμό τη Σκόπελο και την Αλόννησο, ζητούν οι δήμαρχοι των δύο νησιών.
Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ ο Πέτρος Βαφίνης, δήμαρχος Αλοννήσου, ο οποίος ανέφερε ότι αν και φέτος είναι η πρώτη χρονιά με τρία πλοία (εκτός από τα ταχύπλοα) στη γραμμή Βόλος – νησιά Σποράδων, παρόλα αυτά δεν καλύπτονται οι αφίξεις των αεροπλάνων στη Σκιάθο, από αργά το απόγεμα μέχρι το βράδυ, που θα διευκολύνουν τουρίστες να πάνε στα άλλα νησιά.

Ο κ. Βαφίνης είπε ότι το θέμα είναι πολύ σημαντικό, καθώς ο τουρίστας που έχει προορισμό τη Σκόπελο και την Αλόννησο, θα πρέπει να διανυκτερεύσει ένα βράδυ στη Σκιάθο και ταλαιπωρείται, ενώ υπάρχει απώλεια εσόδων για την ημέρα αυτή για τις επιχειρήσεις των δύο νησιών, από τους τουρίστες που έρχονται αεροπορικώς.
«Βεβαίως, αυτό που είναι πιο σημαντικό ακόμη είναι ότι αυτή την περίοδο οι άνθρωποι αυτοί να μπορούν να διανυκτερεύσουν για ένα βράδυ στη Σκιάθο, αλλά τον Αύγουστο, είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί δωμάτιο για ένα βράδυ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ανθρώπους αυτούς», επισήμανε ο δήμαρχος.

Ο κ. Βαφίνης τόνισε ότι το αίτημα και για φέτος (όπως και πέρυσι που είχε μεταφερθεί στο υπουργείο) να δρομολογηθεί ένα πλοίο 250-300 ατόμων, που θα κάνει ένα βραδινό δρομολόγιο από τη Σκιάθο προς Σκόπελο και Αλόννησο και θα αποπλέει μετά τις 8 το πρωί για να μεταφέρει όσους έχουν να κάνουν τις πτήσεις επιστροφής από το αεροδρόμιο.
Ο δήμαρχος διευκρίνισε ότι το πρόβλημα αφορά μόνο τις πτήσεις, γιατί όσοι θέλουν να κάνουν διακοπές στα νησιά των Σποράδων καλύπτονται από τα δρομολόγια που υπάρχουν και επανέλαβε ότι το πρόβλημα παρατηρείται από το απόγευμα και μετά, που περνάει το τελευταίο ταχύπλοο, δεν υπάρχει άλλο πλοίο.

Το αίτημα δρομολόγησης ενός μικρότερου πλοίου έχει γίνει στο υπουργείο εδώ και περίπου τρεις μήνες, αλλά δεν υπάρχει απάντηση και ο κ. Βαφίνης είπε ότι τα δύο νησιά θέλουν και θα επιδιώξουν με τον δήμαρχο Σκοπέλου κ. Περίσση, είναι να δοθεί η απάντηση από το υπουργείο Ναυτιλίας εάν προτίθεται και εάν δεχτεί να χρηματοδοτήσει ένα πλοίο με ένα δρομολόγιο την ημέρα για να καλύψει αυτές τις ανάγκες.

Τέλος, αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Αλόννησο, ο δήμαρχος τόνισε ότι καθημερινά ανοίγουν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, καφετέριες και μπαράκια, ενόψει της καλοκαιρινής σεζόν και οι πρώτοι τουρίστες έφτασαν στο νησί κυρίως από το εξωτερικό.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.