ΠΟΕΔΗΝ: Καταγγελία για το θάνατο του στρατιωτικού στο Βελεστίνο

Δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κ. Υγείας σύμφωνα με τους συνδικαλιστές

Δεν έχουν τελειωμό φέτος τα τραγικά περιστατικά λόγω έλλειψης ασθενοφόρων, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), που μεταξύ των γεγονότων τα οποία καταγγέλλει, είναι και αυτό που συνέβη στο Βελεστίνο πριν λίγες ημέρες, με το θάνατο ενός 44χρονου στρατιωτικού, καθώς δεν έφθασε το ασθενοφόρο από το τοπικό Κέντρο Υγείας.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, «ένας ακόμα άνθρωπος έχασε τη ζωή του λόγω καθυστερημένης άφιξης ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Το περιστατικό έγινε στο Βελεστίνο, τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου, όταν σε τοπική γιορτή, άνδρας, στρατιωτικός στο επάγγελμα, τα μεσάνυχτα αισθάνθηκε αδιαθεσία και στη συνέχεια κατέρρευσε.

Από τους παρευρισκόμενους κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, από το Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, που απείχε περίπου μισό χιλιόμετρο από το σημείο του συμβάντος.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ δεν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας και κλήθηκε άλλο από τον Βόλο. Δυστυχώς μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, ο άτυχος άνδρας είχε καταλήξει παρά το γεγονός ότι οι παρευρισκόμενοι προσπάθησαν να του δώσουν τις πρώτες βοήθειες».

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου υπάρχουν δύο μόνο οδηγοί που καλύπτουν λιγότερες από τις μισές βάρδιες το μήνα. «Εάν υπήρχε ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας 500 μέτρα μακριά από το συμβάν μπορεί να είχε σωθεί» ο στρατιωτικός, υποστηρίζει η Ομοσπονδία.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.