Ποια η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Μαγνησία

Συνολικά 19 νοσηλευόμενοι με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Βόλου, δυο στη «ΜΕΘ Covid»

Συνεχίζεται η …επέλαση του κορωνοϊού στη Μαγνησία με τον αριθμό των νοσηλευομένων στο Νοσοκομείο Βόλου να εξακολουθεί να είναι υψηλός, ενώ διασωληνωμένοι στην Εντατική Μονάδα, βρίσκεται ένας 52χρονος κι ένας ηλικιωμένος, θετικοί στον ιό. Οι γιατροί τονίζουν με κάθε τρόπο πως θα πρέπει να τηρηθούν όλα τα μέτρα και η χρήση της μάσκας να γίνεται σωστά και από όλες τις ηλικίες. Στο μεταξύ, συνολικά 41 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη Μαγνησία έδωσε χθες ο ΕΟΔΥ.
Εξιτήριο έλαβαν τέσσερα άτομα που νοσούσαν από κορωνοϊό και νοσηλεύονταν στην ειδική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου. Η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε και θα συνεχίσουν την καραντίνα στο σπίτι τους. Μέχρι και χθες στην κλινική του Αχιλλοπούλειου νοσηλεύονταν 19 θετικοί στον ιό, με τις ηλικίες τους να κυμαίνονται από 50-70 ετών, όμως υπάρχουν και ορισμένοι νεότεροι γύρω στα 30-35.
Στη ΜΕΘ κορωνοϊού εξακολουθούν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι δύο ασθενείς θετικοί στον ιό, ένας 52χρονος κι ένας ηλικιωμένος. Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας νοσηλεύεται από την Τετάρτη σε καλή κατάσταση και με ήπια συμπτώματα νεαρή Βολιώτισσα με το τριών μηνών βρέφος της.

Κρούσμα κορωνοϊού σε εργαζόμενο
στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας

Ένα κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων πρόκειται για ωφελούμενο 8μηνης διάρκειας. Ο Σύλλογος του εύχεται περαστικά και σε σχετική ανακοίνωσή του ζητά από τον Περιφερειάρχη και την Αντιπεριφερειάρχη μέτρα ασφαλείας για όλο το προσωπικό. Τονίζεται ακόμη πως δεν γίνεται θερμομέτρηση, ενώ δεν έχουν τοποθετηθεί και πλέξι γκλας μεταξύ των εργαζομένων που δεν μπορεί να τηρηθεί η απόσταση του 1,5 μέτρου.

Κρούσματα κορωνοϊού
σε σχολεία- Αναστολές λειτουργίας

Νέα κρούσματα κορωνοϊού εντοπίστηκαν σε σχολεία της Μαγνησίας με αποτέλεσμα οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης να αποφασίζουν την αναστολή λειτουργίας τους ή τμημάτων αυτών.
Ειδικότερα, εντοπίστηκαν δύο κρούσματα κορωνοϊού στο 4ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, σε εκπαιδευτικό και μαθητή. Το σχολείο δεν λειτούργησε την Πέμπτη, ενώ χθες τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν εξ αποστάσεως. Από τη Διεύθυνση του σχολείου έγιναν συστάσεις στους/στις μαθητές/ήτριες και τους/τις εκπαιδευτικούς για αποφυγή επαφών με άλλα άτομα για τις επόμενες ημέρες, ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού.
Επιπλέον εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές του στο 1ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και στο 2ο Γυμνάσιο Αλμυρού, όπου με απόφαση της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης μετά και τη γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δημοσίας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας:
– του τμήματος Β1, Β1 ΘΕΤΙΚΗΣ και Β1 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ του 1ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας για χρονικό διάστημα 13 ημερών ήτοι από 05-11-2020 έως και 17-11-2020.
– του τμήματος Γ2 του 2ου Γ/σίου Αλμυρού για χρονικό διάστημα 14 ημερών ήτοι από 05-11-2020 έως και 18-11-2020.
Τέλος, σε αναστολή λειτουργίας πέρασε από χθες, τμήμα του 8ου ΓΕΛ Βόλου, μετά την ύπαρξη κρούσματος κορωνοϊού. Ειδικότερα, γονέας μαθητή επικοινώνησε με τη Διεύθυνση του σχολείου, ενημέρωσε για το γεγονός πως το παιδί νοσεί από το κορωνοϊό και ο Διευθυντής αμέσως ενημέρωσε τους μαθητές του τμήματος στο οποίο ανήκει ο νοσούντας μαθητής ότι αναστέλλεται η λειτουργία του τμήματος και πως θα έπρεπε να επιστρέψουν στα σπίτια τους και να μείνουν σε περιορισμό.

Να σημειωθεί ότι από τη Δευτέρα οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων δεν θα πραγματοποιούν δια ζώσης μαθήματα, αλλά τηλεκπαίδευση. Παρόλα αυτά η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας θα ενημερώνεται, εάν τυχόν προκύψουν κρούσματα είτε σε μαθητές, είτε σε εκπαιδευτικούς.
Στο μεταξύ, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας κ. Χαράλαμπος Σταχτέας είχε συνάντηση με την υπεύθυνη του τοπικου ΕΟΔΥ και συζητήθηκε η ανάγκη πραγματοποίησης δειγματοληψιών με τεστ κορωνοϊού στους εκπαιδευτικούς που διδάσκουν σε σχολεία της Μαγνησίας, προκειμένου να διερευνηθεί η κατάσταση που επικρατεί και η εξάπλωση του ιού στην εκπαιδευτική κοινότητα. Η πρώτη συζήτηση έγινε και τώρα αναμένονται να δρομολογηθούν τα δέοντα, ώστε να ξεκινήσει η δειγματοληψία.
Τέλος, σε ότι αφορά την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση σε αναστολή λειτουργίας τέθηκε, μετά από κρούσμα σε ένα μαθητή, ένα τμήμα της Δ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ιωνίας.

Ο κορωνοϊός “χτύπησε” και το Αχιλλοπούλειο

Συναγερμός στο Νοσοκομείο Βόλου σήμανε χθες καθώς τρεις γιατροί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ και διοικητικός υπάλληλος νοσεί από τον ιό. Τα πράγματα εξελίσσονται αρνητικά για το Νοσοκομείο, το οποίο έχει πολλές ελλείψεις σε προσωπικό και ταυτόχρονα έχει ανοιχτά μέτωπα με τον κορωνοϊό αλλά και τις αλλες ασθένειες.
Όπως έγινε γνωστό, τρία είναι τα κρούσματα κορωνοϊού που εντοπίστηκαν στο Νοσοκομείο Βόλου και αφορούν σε ειδικό γιατρό, ειδικευόμενο και βιοχημικό. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι στενές τους επαφές και τεθηκαν σε καραντίνα, όπως τέθηκαν σε καραντίνα και δέκα άλλοι γιατροί από τα τμήματα των νοσούντων. Γιατροί και νοσηλευτές που βρίσκονται στα ίδια τμήματα με τους νοσούντες μεταβαίνουν στο Νοσοκομείο για τη διενέργεια τεστ, προκειμένου να γίνει η ιχνηλάτηση.
Το Νοσοκομείο Βόλου «φωνάζει» για προσλήψεις και ενίσχυση και δυστυχώς αυτό που φοβούνταν όλοι έγινε. Ο κορωνοϊός «χτύπησε» το αποδεκατισμένο ήδη Νοσοκομείο κι αυτή τη στιγμή όλοι φοβούνται πως θα συνεχίσει η εύρυθμη λειτουργία του με μειωμένο προσωπικό, με προσωπικό κουρασμένο και πλέον με προσωπικό με κορωνοϊό και σε καραντίνα.

Συνολικά 88 θετικοί στον κορωνοϊό συμπολίτες

Ολοκληρώθηκε χθες η διαδικασία διενέργειας των rapid tests που έγιναν απ΄τον Δήμο Βόλου σε συνεργασία με την πνευμονολογική κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα rapid test για Covid_19 που προέκυψαν έχουν ως εξής:
Βόλος
Πέμπτη 05/11/2020: Έκαναν τεστ 350 άτομα και βγήκαν θετικά τα 30.
Παρασκευή 06/11/2020: Έκαναν τεστ 350 άτομα και βγήκαν θετικά τα 34. Άρα: Από τα 700 άτομα τα 64 βγήκαν θετικά.
Ν.Ιωνία
Πέμπτη 05/11/2020: Έκαναν τεστ 186 άτομα και βγήκαν θετικά τα 13. Παρασκευή 06/11/2020: Έκαναν τεστ 200 άτομα και βγήκαν θετικά τα 11. Άρα: Από τα 386 άτομα τα 24 βγήκαν θετικά. Συνολικά λοιπόν από τα 1.086 άτομα που έκαναν τεστ χτες και σήμερα τα 88 βγήκαν θετικά.

Θετικός βρέθηκε
στον κορωνοϊό πυροσβέστης

Θετικός βρέθηκε στον κορωνοϊό πυροσβέστης της Π.Υ. Βόλου, που παρουσίασε ήπια συμπτώματα και έκανε rapid test. Ο πυροσβέστης που δούλεψε βάρδια την Τετάρτη, είχε ήπια συμπτώματα και προχθές ενημέρωσε την υπηρεσία ότι το τεστ που έκανε ήταν θετικό στον ιό, ενώ παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του.
Χθες το πρωί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου βρέθηκε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που έκανε τεστ στα άλλα άτομα με τα οποία είχε βάρδια ο πυροσβέστης που βρέθηκε θετικός, ενώ γίνεται απολύμανση του κτιρίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η σύζυγος του πυροσβέστη, που βρέθηκε θετικός, υπηρετεί στην ίδια υπηρεσία, αλλά δεν παρουσίασε συμπτώματα.
Δ. Παλαιοδημοπούλου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.