Ποια πρέπει να είναι η μεγάλη προτεραιότητα σε αυτή τη φάση της πανδημίας

Σύμφωνα με τον Διευθυντή Πνευμονολογικής Κλινικής του Π.Θ. Κ. Γουργουλιάνη

Η μεγάλη προτεραιότητα σε αυτή τη φάση της πανδημίας πρέπει να είναι ο άμεσος εμβολιασμός των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας, επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του, ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Διευθυντής Πνευμονολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων. Γουργουλιάνης.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά, «τρία ακόμα εξαιρετικά διαγράμματα από τον Γιάννη Λαμπρόπουλο. Παρακολουθείστε την γκρι γραμμή (άτομα ηλικίας >70 ετών) και την πορτοκαλί γραμμή (άτομα ηλικίας <70 ετών). Στον οριζόντιο άξονα είναι οι εβδομάδες του έτους 2021. Καθώς πλησιάζουμε την 39η εβδομάδα που διανύουμε, εύκολα διαπιστώνουμε τα εξής: . Η πανδημία σε όλα της τα κύματα, με βάση τους νοσηλευόμενους και τους θανάτους, είναι κυρίως νόσος όσων έχουν ηλικία >70 ετών.
.Στην ίδια ηλικιακή ομάδα, μετά την 28η εβδομάδα (μέσα Ιουλίου) μέχρι σήμερα μειώθηκαν σημαντικά οι εμβολιασμοί σε αυτή την ηλικιακή ομάδα με αποτέλεσμα , ραγδαία αύξηση των θανάτων.
-Στην ηλικιακή ομάδα <70 ετών, η αύξηση των εμβολιασμών μετά την 16 εβδομάδα ( 4η εβδομάδα του Απριλίου), μείωσε σημαντικά τους θανάτους. Φαίνεται ότι υπάρχουν περίπου 400.000 περίπου συμπολίτες μας > 70 ετών, που δεν εμβολιάσθηκαν . Εάν μολυνθούν οι μισοί από αυτούς τους επόμενους μήνες, 25.000 θα νοσηλευθούν και περίπου 4.000 μπορεί να χάσουν τη ζωή τους.
Η πραγματική επομένως συζήτηση, σε αυτή τη φάση της πανδημίας, ξεπερνάει τις απόψεις για το είδος της μετάλλαξης, την απαγόρευση των παρελάσεων και της μουσικής και πρέπει να έχει κύρια κατεύθυνση τον άμεσο εμβολιασμό των ηλικιωμένων συνανθρώπων μας».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.