Ποιο το κόστος μεταφοράς δειγμάτων Covid 19 από τα νησιά των Σποράδων

Την τροποποίηση της σύμβασης με την εταιρεία ΜΠΑΪΟΤΡΑΝΣ ΑΕ για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς δειγμάτων και την ανίχνευση του κορωνοϊού COVID -19 από τις νησιωτικές περιοχές αρμοδιότητας της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, υπέγραψε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ.
Το τιμολόγιο μεταφοράς βιολογικού υλικού για την ανίχνευση του κορωνοϊου COVID- 19 από τη Σκιάθο, τη Σκόπελο και την Αλόννησο προς την ηπειρωτική χώρα είναι:
Από τα Κέντρα Υγείας Σκιάθου, Σκοπέλου και το Περιφερειακό Ιατρείο Αλοννήσου 83 € το δείγμα από Δευτέρα ως Παρασκευή και 110 € τα Σαββατοκύριακα. Αν πρόκειται για μεμονωμένη μεταφορά δείγματος, σε συνδυασμό με το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, χρεώνεται 15 € επιπλέον.
Ένα δείγμα COVID -19, από το αεροδρόμιο της Ν. Αγχιάλου προς το Νοσοκομείο Βόλου χρεώνεται 47 € τις καθημερινές και 62 € τα Σαββατοκύριακα, ενώ ένα δείγμα από το λιμάνι του Βόλου (κρουαζιερόπλοια) προς το «Αχιλλοπούλειο» κοστίζει 25 € τις καθημερινές και 32 € τα Σαββατοκύριακα.
Η συσκευασία μολυσματικών δειγμάτων κοστίζει 1,5 € η καθεμιά, ενώ η αποστολή θερμομονωτικών συσκευασιών για τη Σκιάθο, κοστίζει 20 € οι 60 συσκευασίες του ΕΟΔΥ.
Οι τιμές ισχύουν για ένα μήνα και δεν περιλαμβάνουν ΦΠΑ, ενώ στο χρονοδιάγραμμα της σύμβασης αναφέρεται ότι για την εκτέλεση των μεταφορών απαιτείται ενημέρωση από την προηγούμενη ημέρα, όλα τα δρομολόγια προς το Γ.Ν. Βόλου πρέπει να εκτελούνται κατόπιν συνεννοήσεως ώστε να συντονίζονται με το προγραμματισμένο δρομολόγιο του Γ.Ν. Βόλου προς Π.Ν. Λάρισας, οι παραλαβές των δειγμάτων από Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο και Σκύρο θα εκτελούνται σε ημέρες και ώρες που θα υπαγορεύονται από τα διαθέσιμα ακτοπλοϊκά δρομολόγια και όλες οι παραδόσεις ολοκληρώνονται αυθημερόν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.