Ποιοι ενοχλούνται από την υποψηφιότητα Γ. Παπανδρέου;

Τι αναφέρουν οι υποστηρικτές του πρώην Πρωθυπουργού στη Μαγνησία

Από το γραφείο Τύπου υποστηρικτών υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου στη Μαγνησία, εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται, ότι «οι επικείμενες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του Κινήματος Αλλαγής απέκτησαν, ξαφνικά, ευρύτερο πολιτικό ενδιαφέρον κι όχι μόνο με αφορμή τον τραγικό τρόπο με τον οποίο έχασε τη ζωή της η πρόεδρος Φώφη Γεννηματά.
Παρά την, φαινομενικά, ουδέτερη στάση των κομμάτων παρακολουθούμε μια “κινητικότητα” τόσο σε μέσα ενημέρωσης όσο και στα κοινωνικά δίκτυα και ειδικότερα, από κάποιους κύκλους, μια πρωτοφανή, επιθετικότητα εναντίον της υποψηφιότητας του Γ. Παπανδρέου. Κι αναρωτιέται κανείς. Ποιοι και γιατί ενοχλήθηκαν από τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα; Γιατί
“ταράχτηκαν” από την επανάκαμψη του Γ. Παπανδρέου στην κεντρική πολιτική σκηνή; Φαίνεται ότι η ξαφνική απώλεια της Φώφης Γεννηματά δημιούργησε νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό που ανέτρεψε τους όποιους σχεδιασμούς είχαν για το Κίνημα οι πολιτικοί του αντίπαλοι. Η δυναμική δε που δημιούργησε η υποψηφιότητα του πρώην πρωθυπουργού φαίνεται ήδη στις πρώτες δημοσκοπήσεις που δημοσιεύθηκαν. Ο ίδιος ο Γ. Παπανδρέου αναγκάστηκε να δηλώσει ότι “βλέπει να πολλαπλασιάζονται τα κρούσματα παρεμβάσεων στην εσωκομματική εκλογική διαδικασία του Κινήματος Αλλαγής, όχι μόνο από εξωθεσμικά και άλλα κέντρα, αλλά και από παράγοντες της δεξιάς.
“Τον πρόεδρο του Κινήματος”, τόνισε σε αυστηρό τόνο, “θα τον εκλέξουν, στις 5 Δεκεμβρίου, οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες, οι φίλοι και τα μέλη της Παράταξης μας και όχι οποιοσδήποτε άλλος”. Εμείς οι υποστηρικτές της υποψηφιότητας Παπανδρέου στη Μαγνησία, καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Κινήματος Αλλαγής και αγνοήσουν τις ανοίκειες αυτές επιθέσεις κατά του Γ. Παπανδρέου, να περιφρουρήσουν τις ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες και να προσέλθουν μαζικά για την εκλογή του νέου προέδρου. Το οφείλουμε στην ιστορική διαδρομή της Παράταξης και την παρακαταθήκη της προέδρου Φώφης Γεννηματά.»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.