Πολιτογραφήθηκε Βολιώτης ο Αλκίνοος Ιωαννίδης που ενθουσίασε συμπράττοντας με τη Χορτωδία

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης με την Χορτωδία.
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης δήλωσε γοητευμένος από το φυσικό κάλλος της περιοχής και τους ανθρώπους

Είτε παίζοντας μόνος την κιθάρα ή το λαούτο του ή τραγουδώντας με τη συνοδεία της γνωστής Χορ(τ)ωδίας υπό τη διεύθυνση του Νίκου Αδρασκέλα, ο γνωστός τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης ενθουσίασε το κοινό που βρέθηκε προχθες στο θεατράκι του Χόρτου για να απολαύσει μια ακουστική βραδιά με όλες τις γνωστές επιτυχίες του Κύπριου τραγουδιστή ο οποίος πλέον πολιτογραφήθηκε Βολιώτης.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης έπαιξε παλιά και νεότερα τραγούδια από την 25χρονη δισκογραφική του πορεία, ενώ στην αρχή και το τέλος της συναυλίας του τον συνόδευσαν σε ορισμένα διασκευασμένα ειδικά για χορωδία κομμάτια, τα μέλη της Χορτωδίας που αποτελείται από Έλληνες και ξένους χορωδούς που ζουν ή παραθερίζουν στο γραφικό χωριό του Νοτίου Πηλίου. Το πρόγραμμα περιλάμβανε δικές του επιτυχίες όπως “Καθρέφτης”, “Βόσπορος” “Σταγόνες στο γυαλό” “Στην Αγορά του Αλ Χαλίλι” αλλά και άλλων δημιουργών όπως ο “Αύγουστος” του Νίκου Παπάζογλου και το “Τι να θυμηθώ” του Απόστολου Ρίζου, καθώς επίσης και παραδοσιακά της Κύπρου όπως η “Κόκκινη Τριανταφυλλιά” και “Τ’ Αη Γιωρκού”.

Παρούσες στη συναυλία ήταν και οι τέσσερις γυναίκες της ζωής του, η σύζυγός του και οι τρεις κόρες τους, με τις οποίες μετακόμισε και ζει εδώ και δύο περίπου εβδομάδες σε ένα όμορφο σπίτι στον Άνω Βόλο.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης μεταξύ τραγουδιών και…κουρδίσματος, μοιράστηκε ιστορίες που βρίσκονται πίσω από τραγούδια, για τον Μανώλη Λιδάκη που είναι βιρτουόζος στο εμφώνιο που έμαθε στη Φιλαρμονική του Ηρακλείου, για τα χάλκινα πνευστά που αγόρασε από έναν παλιατζή στο Λαύριο μαζί με την Τάνια Τσανακλίδου και πολλά άλλα. Δεν θα μπορούσε βέβαια να μην κάνει μνεία και στο ίδρυμα Αγγελίνη-Χατζηνίκου που διοργανώνει το επιτυχημένο Φεστιβάλ εδώ και τρεις δεκαετίες, λέγοντας πως ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι που αφήνουν πίσω τους όμορφα πράγματα όπως αυτή εδώ η κληρονομία του ιδρύματος, καθώς πολλοί άνθρωποι έρχονται και φεύγουν από τη ζωή, αφήνοντας πίσω τους μόνο μερικούς τόνους σκουπίδια…

Ο δημοφιλής καλλιτέχνης δήλωσε γοητευμένος από την περιοχή χαρακτηρίζοντας “παράδεισο” το Χόρτο με ανθρώπους που αντιστέκονται δημιουργικά σε όσα συμβαίνουν, κάνοντας πράγματα δοσμένοι ολόψυχα στον τόπο και τη φύση του, προσθέτοντας ότι αισθάνεται ευλογία που βρέθηκε εκεί.

Τα σκηνικά της συναυλίας κατασκεύασε ο πατέρας του τραγουδιστή Αντης Ιωαννίδης, τον ήχο ρύθμισε ο Βαγγέλης Λάππας και τον φωτισμό ο Κωνσταντίνος Μαργκάς.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης φωτογραφίζεται μετά το τέλος της παράστασης με μέλη της Χορτωδίας, συντελεστές της παράστασης και φίλους του.

Δείτε το παρακάτω βίντεο όπου τραγουδούν από κοινού Αλκίνοος Ιωαννίδης – Χορτωδία την “Παράκληση”

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.