Πολιτιστικοί φορείς συμπαραστέκονται στον αγώνα των αγροτών

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτιστικών Φορέων των Καναλίων, του Κεραμιδίου, του Βενέτου και της Κερασιάς, η οποία είναι ενάντια στην εγκατάσταση της αιολικής βιομηχανίας στην περιοχή της Κάρλας, του Μαυροβουνίου και του Β. Πηλίου του Δήμου Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα όλων των ανθρώπων του αγροτικού τομέα, των ανθρώπων που αποτελούν τη βάση κάθε εθνικής οικονομίας.
Σε κοινή ανακοίνωση αναφέρουν ότι οι τωρινές κινητοποιήσεις με την πάνδημη συμμετοχή των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των λοιπών τάξεων του αγροτικού τομέα είναι το αποτέλεσμα του σαθρού, διαβρωμένου και σάπιου πολιτικοοικονομικού συστήματος ενός αθηνοκεντρικού κράτους που έχει μάθει να διαχειρίζεται τούτον τον ιερό χώρο της πατρίδας μας, ως ένα κομμάτι ιδιόκτητης γης, πάνω στο οποίο πολίτες δεν υπάρχουν. Καμία ελπίδα, κανένα σχέδιο προς όφελος των πολλών δεν μπορεί να περιμένει κανείς απ’ αυτό το σύστημα που έχει καταλάβει τούτον τον τόπο. Και φυσικά κανένα σχέδιο, το οποίο να προβλέπει μια παραγωγική ανασυγκρότηση, που θα οδηγεί στην επισιτιστική επάρκεια της χώρας. Αντ’ αυτού παρατηρείται η καθημερινή καταστροφή της κτηνοτροφίας διά της σφαγής των ζώων, αλλά και η νέα μόδα, να φυτεύουν φωτοβολταϊκά σε γη υψηλής παραγωγικότητας και να αντικαταστούν προαιώνιους τόπους κτηνοτροφίας με τόπους που τους ονομάσανε «Πάρκα Ανεμογεννητριών». Αυτά τα σημάδια και όχι μόνο αυτά, δείχνουν ότι με μαθηματική ακρίβεια μας οδηγούν στην ολοκληρωτική καταστροφή.

Η Συντονιστική Επιτροπή των Πολιτιστικών Φορέων της Κάρλας, του Μαυροβουνίου και του Β. Πηλίου στηρίζει τον δίκαιο και άξιο αγώνα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων και στέκεται δίπλα τους διότι είναι ένας αγώνας που έχει χαρακτηριστικά επιβίωσης αυτών και μιας αλυσίδας ανθρώπων που εξαρτάται απ’ αυτούς. Μένει δίπλα τους για τον καλό και ηθικό αγώνα που δίνουν.
Την ανακοίνωση υπογράφουν οι Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Κεραμιδιωτών, Πολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Κερασιωτών Πηλίου, Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας – Κέντρο Μελέτης Βοιβηίδος (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ.) και Σύνδεσμος Απανταχού Βενετιωτών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.