Πόλος έλξης για τηλεοπτικές εκπομπές το Πήλιο

Ανέφερε ο Νίκος Καμπούρης χωρικός αντιδήμαρχος Μουρεσίου

Πόλο έλξης αποτελεί για τηλεοπτικές εκπομπές το Πήλιο, η αρχή έγινε με γυρίσματα της εκπομπής «Φτάσαμε» της ΕΡΤ με τον Ζερόμ Καλούτα και θα ακολουθήσουν και άλλες, κάτι που βοηθάει και τους Δήμους μέσω τέτοιων προτάσεων να αναδειχτεί η περιοχή και να ανατραπεί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά τις καταστροφές από τις πλημμύρες και τη δυσπιστία που υπήρχε.

Ο χωρικός αντιδήμαρχος Μουρεσίου Νίκος Καμπούρης μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και είπε ότι ο Ζερόμ Καλούτα είδε στο Πήλιο πράγματα που δεν είχε συναντήσει άλλη φορά, σχετικά με την απαράμιλλη ομορφιά του βουνού των Κενταύρων και τι μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες.
Όπως ανέφερε, ήταν ένα οδοιπορικό της εκπομπής στο Νότιο και Ανατολικό Πήλιο, στο δεύτερο έγινε επίσκεψη στην Ζαγορά και στην Τσαγκαράδα και η προσπάθεια είναι μέσω τέτοιων προτάσεων να αναδειχτεί η περιοχή και να ανατραπεί το κλίμα που έχει δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα.
Η συγκεκριμένη εκπομπή ανέφερε, ήρθε σε επαφή με μια ομάδα ανθρώπων στην Τσαγκαράδα, έγιναν από τον Δήμο προτάσεις και ήρθαν σε επαφή με το Νότιο Πήλιο.

Για τα μονοπάτια, που από την πρώτη στιγμή εθελοντές και φορείς προσπάθησαν να διανοίξουν, ο αντιδήμαρχος είπε ότι Ζερόμ βοήθησε διαδραστικά να συνδεθούν να συνδεθούν οι συνοικίες Αγ. Ταξιαρχών με της Αγ. Παρασκευής στην Τσαγκαράδα, από ένα παλιό γεφύρι που κατέρρευσε μετά τις πλημμύρες και δημιουργήθηκε ένα αυτοσχέδιο, με ασφάλεια και φυσικά υλικά γεφύρι που θα επιτρέπει στους περιπατητές να διασχίζουν αυτή η διαδρομή με ασφάλεια.
Για την αποκατάσταση των μονοπατιών ο αντιδήμαρχος είπε ότι καταγράφηκαν οι ζημιές, γίνεται προσπάθεια να κουμπώσουν σε προγράμματα που τρέχουν και εκτίμησε ότι μέχρι τον Απρίλιο που ξεκινάει ο περιπατητικός τουρισμός θα έχει αποκατασταθεί ένα μεγάλο κομμάτι.

Ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι από τις πρώτες επαφές που είχε η εκπομπή, υπήρχε μια γενικότερη δυσπιστία, ως προς την αποκατάσταση των προσβάσεων και σε τι κατάσταση βρίσκεται το Πήλιο, γιατί υπάρχει ακόμη αυτή η αντίληψη και δύσκολα ανατρέπεται η πρώτη εικόνα, κάτι που ανατρέπεται σιγά – σιγά, κάτι που φάνηκε και από όσους επισκέφθηκαν το Πήλιο την περίοδο των Χριστουγέννων, βρήκε επιχειρήσεις ανοιχτές, ανθρώπους με χαμόγελο και έφυγαν ευχαριστημένοι.

Σύμφωνα με τον κ. Καμπούρη, ο Δήμος έχει δεχτεί και από άλλες τηλεοπτικές εκπομπές προτάσεις, που δείχνουν μια ιδιαίτερη ευαισθησία στο Πήλιο μετά τις καταστροφές του Daniel και του Elias και βρίσκεται σε συνεχή επαφή. Όπως είπε αυτό είναι αλυσίδα και δουλεύει πολύ ωραία, ώστε η περιοχή να παρουσιάσει την άλλη εικόνα, την όμορφη που θέλουν όλοι να πρεσβεύει το βουνό τον Κενταύρων.
«Τέτοιες εκπομπές και γενικότερα ΜΜΕ που βγάζουν προς τα έξω την όμορφη εικόνα του Πηλίου βοηθούν μέρα με τη μέρα να ανατραπεί το κλίμα που υπάρχει», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.