Πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου στις Β. Σποράδες, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, το οποίο και επικαιροποίησε το επιχειρησιακό πλάνο ετοιμότητας, μιας και Σκιάθος, Σκόπελος και Αλόννησος βρίσκονται στο “πορτοκαλί” στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και ειδικότερα από την Πολιτική Προστασία.
Σύμφωνα λοιπόν με το Συντονιστικό Όργανο της Περιφέρειας τα έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 06:00.
Υπενθυμίζεται ότι ισχύει :1. καθολική απαγόρευση κάθε μετακίνησης, διέλευσης ή παραμονής σε (α) περιοχές NATURA, (Β) δάση, (γ) εθνικούς δρυμούς, (δ) αισθητικά δάση και (ε) άλση εντός οικιστικών ιστών με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 1.000 ευρώ και 2. καθολική απαγόρευση κάθε υπαίθριας δραστηριότητας που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά όπως καύση καλαμιών, απορριμμάτων, κάπνισμα μελισσιών, οξυγονοκόλληση κλπ. με το πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης να ανέρχεται σε 10.000 ευρώ.
Η Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων μπορεί μέσω των Υπηρεσιών της αλλά και μέσω του μητρώου ιδιωτών μηχανημάτων έργου όλο το εικοσιτετράωρο να συνεισφέρει οποιαδήποτε στιγμή κριθεί αναγκαίο, κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους φορείς.





























