Μαχητική πορεία πραγματοποίησαν τα σωματεία Καθαριστών – Καθαριστριών Λάρισας- Μαγνησίας στο πλαίσιο της Πανελλαδικής απεργίας του Κλάδου στην πόλη της Λάρισας. Οι εργαζόμενοι αφού έκαναν συνέλευση στο Εργατικό κέντρο Λάρισας, στη συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λάρισας φωνάζοντας τα συνθήματα «οι καθαρίστριες δεν σκύβουν το κεφάλι μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη».

Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου, η πορεία σταμάτησε στο Δημαρχείο Λάρισας με τα συνθήματα να δονούν τον χώρο έξω από το Δημαρχείο, φωνάζοντας «συνδικάτα ταξικά και όχι Εργοδοτικά, κάτω τα χέρια από τα σωματεία. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει των Εργατών η πάλη θα τη σπάσει», δίνοντας ισχυρή απάντηση στην Δημοτική αρχή ότι δεν τρομοκρατούμαστε από στις επιθέσεις της δημοτικής αρχής Λαρισαίων. Σύμφωνα με τις καθαρίστριες, συνάδελφοί τους κατήγγειλαν ότι φοβήθηκαν να απεργήσουν γιατί δεν το επιτρέπει, η Δημοτική αρχή Λαρισαίων.

Στην συνέχεια αντιπροσωπεία των δύο σωματείων επέδωσε αναλυτικό υπόμνημα, ζητώντας από τον Δήμαρχο να απαντήσει πότε θα καταβληθούν τα μέσα ατομικής προστασίας (γάλα, μάσκες, μπότες ρούχα κ.α.) στους συμβασιούχους, αφού σύμφωνα με το σχετικό νόμο θα πρέπει να καταβληθούν από την 1 Σεπτεμβρίου 2017, χωρίς να λάβει σαφή και συγκεκριμένη απάντηση.

«Επίσης θέσαμε στον Δήμαρχο το ζήτημα της καταβολής τον δεδουλευμένων κάθε μήνα, όπως γίνετε στο Νομό Μαγνησίας εδώ και πολλά χρόνια, οπού οι εργαζόμενοι πληρώνονται κάθε μήνα και όχι κάθε 5 μήνες. Και σ’ αυτό το ζήτημα που είναι πάγιο αίτημα και αυτονόητο δεν πήραμε καμία συγκεκριμένη απάντηση», αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε δυναμική διαμαρτυρία μέσα στο γραφείο του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς, στον οποίο επιδόθηκε υπόμνημα ζητώντας να αποστείλει στην κυβέρνηση, ,με το οποίο ζητείται να μετατραπούν οι συμβάσεις των εργαζομένων στην μερική απασχόληση στον Ν. Μαγνησίας σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης όπως έγινε και σε άλλους δήμους.
Τέλος ζητήθηκε η άμεση παρέμβαση του ώστε να πληρωθούν τα δεδουλευμένα οι Εργαζόμενοι στους Δήμους Τεμπών και Σκοπέλου, διότι ενώ η επιδότηση για τους μήνες από Σεπτέμβριο, ως το Δεκέμβριο, βρίσκεται στα ταμεία των σχολικών επιτροπών, παράνομα παρακρατείται.