Πως είναι σήμερα η Φακίστρα (βίντεο)

Βουνό και θάλασσα δεν συνδυάζονται πουθενά καλύτερα απ’ ότι στο Ανατολικό Πήλιο, πάνω από το Αιγαίο. Εδώ μπορείς να ανακαλύψεις τη μαγεία της πηλιορείτικης φύσης και να βουτήξεις σε μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Μία από αυτές τις υπέροχες παραλίες είναι η Φακίστρα, περίπου 5 χλμ. μακριά από την Τσαγκαράδα. Πρόκειται για έναν μικρό κόλπο με άμμο και ψιλό βότσαλο που περιβάλλεται από απόκρημνα βράχια και πυκνή βλάστηση. Τα γαλαζοπράσινα κρυστάλλινα νερά της σε συνδυασμό με την άγρια ομορφιά της, έχουν κάνει τη Φακίστρα παγκοσμίως γνωστή, καθώς έχει βραβευτεί από πολλά διεθνή ταξιδιωτικά sites, αναφέρει το travelgo.

Η παραλία είναι μικρή, αλλά άκρως εντυπωσιακή και προσφέρεται για ένα αξέχαστο μπάνιο. Για να την προσεγγίσετε από τον κεντρικό δρόμο που περνά από την Τσαγκαράδα, θα ακολουθήσετε τις πινακίδες προς Μυλοπόταμο και στη συνέχεια προς Φακίστρα. Στο σημείο που τελειώνει η άσφαλτος, θα αφήσετε το αυτοκίνητο και στη συνέχεια θα περπατήσετε σε ένα κατηφορικό – και δύσβατο σε κάποια σημεία του – μονοπάτι για 15-20 λεπτά (φροντίστε να φοράτε αθλητικά παπούτσια). Το άγριας ομορφιάς τοπίο που θα αντικρίσετε και οι βουτιές στα νερά αυτής της μαγευτικής παραλίας θα σας ανταμείψουν.

Η παραλία δεν είναι οργανωμένη και θα χρειαστεί να έχετε τις δικές σας προμήθειες. Σας προτείνουμε να ξεκινήσετε σχετικά νωρίς το πρωί και ιδανικά να την επισκεφθείτε σε περίοδο που δεν έχει πολύ κόσμο. Κι αν είστε της εξερεύνησης, στο δρόμο για την παραλία υπάρχει ένα μικρό ξωκλήσι χτισμένο στο εσωτερικό ενός βράχου – οι ντόπιοι το ονομάζουν «κρυφό σχολειό»- που αξίζει να επισκεφθείτε.

Δείτε πως είναι σήμερα η αγαπημένη Φακίστρα

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.