Πως θα κινηθεί ο καιρός στη Μαγνησία

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Τι θα γίνει την Πρωτομαγιά

Φθινοπωρινό θα είναι το σκηνικό του καιρού την Πρωτομαγιά στη Μαγνησία, με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας που θα κινηθεί σε χαμηλότερα για την εποχή επίπεδα, ωστόσο τα πράγματα θα είναι διαφορετικά μέχρι την Τετάρτη με καλοκαιρία και με εξαιρετικές θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν σε όλη τη Μαγνησία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θεοφάνη Τακούδη ο οποίος μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ 102,5και τον Ηλία Κουτσερή. Ο υδράργυρος θα δείξει στον Βόλο γύρω στους 25 με 26 βαθμούς, ενώ στο Βελεστίνο ίσως να δείξει ακόμα και 27 βαθμούς. Τις βραδινές ώρες η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στις πεδινές περιοχές της Μαγνησίας και στις ημιορεινές γύρω στους 8 ή 9 βαθμούς, αποτελώντας κανονικές για την εποχή που διανύουμε.

Απ΄την Πέμπτη η αλλαγή

Την Πέμπτη όμως αλλάζει το σκηνικό του καιρού και θα επικρατήσουν βοριάδες που θα ενισχυθούν περισσότερο την Παρασκευή και το Σάββατο. Από το μεσημέρι και μετά οι νεφώσεις θα δώσουν βροχές στη δυτική Θεσσαλία χωρίς να φαίνεται κάτι μέχρι στιγμής για τη Μαγνησία. Η θερμοκρασία θα πέσει λόγω των ανέμων που θα φυσούν με ένταση 4 με 5 μποφόρ και την Πρωτομαγιά η ημέρα θα ξεκινήσει με τις καλύτερες συνθήκες σε επίπεδο Θεσσαλίας για τη Μαγνησία και ένα μέρος του Νομού Λάρισας.
Οι περισσότερες βροχές την Πρωτομαγιά από το μεσημέρι και μετά…
Οι περισσότερες βροχές την Πρωτομαγιά θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι και μετά στη Μαγνησία, ιδίως στο κεντρικό και νότιο Πήλιο και στις Σποράδες χωρίς να αναμένεται να δημιουργήσουν μεγάλα προβλήματα. Η θερμοκρασία την Πρωτομαγιά θα κατέβει και άλλο και θα πάει στους 15 με 16 βαθμούς ως προς τις μέγιστες τιμές και το Σάββατο πιθανώς το πρωί να έχουμε κάποια λίγα φαινόμενα, όμως σιγά σιγά θα σταματήσουν.
Θα έχουμε βοριάδες που θα πνέουν γύρω στα 6 με μποφόρ, κάτι που σημαίνει νέα πτώση του υδράργυρου, με τη μέγιστη να φτάνει στους 15 βαθμούς στον Βόλο και 13 με 14 στις υπόλοιπες πεδινές της Μαγνησίας. Από το μεσημέρι και μετά θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με ουσιαστική βελτίωση να βλέπουμε την Κυριακή αφού οι άνεμοι θα κοπάσουν και σταδιακά θα μετατραπούν σε ανατολικοί – νοτιοανατολικοί και ο καιρός θα είναι καλός και η θερμοκρασία θα ανέβει στους 19 ίσως και 20 βαθμούς στον Βόλο.
Απόδοση ραδιοφωνικής συνέντευξης: Γιώργος Στεργίου

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.