«Πράσινη Αριστερά Μαγνησίας»: Όχι πειράματα στον Παγασητικό

«Όχι πειράματα στον Παγασητικό», δηλώνει ξεκάθαρα το Συντονιστικό Μαγνησίας, της «Πράσινης Αριστεράς Μαγνησίας», με αφορμή το θέμα του lng και το λιμάνι του Βόλου. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση, «την Τετάρτη 28/9/22, στην Λάρισα, στη συνεδρίαση του Περιφ. Συμβουλίου, παρευρέθηκαν τόσο η ΠΠΜ, όσο και αρκετοί συμπολίτες από την περιοχή του Αγ. Στεφάνου προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεση τους στον σχεδιασμό της MEDITERANIAN GASS, για δημιουργία και λειτουργία πλωτού σταθμού αποθήκευσης και αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μέσα στον Παγασητικό.
Είχε προηγηθεί σχετική ερώτηση από την περ. σύμβουλο κα Τσαγανού.
Υπενθυμίζω ότι υπήρχε ήδη από τον Απρίλιο του 2022,(όταν για το ίδιο θέμα είχε καταθέσει ερώτηση ή ΛΑ. Σ.) η δέσμευση του Περιφ. Συμβουλίου ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει στο λιμάνι του Βόλου.
Ο εκπρόσωπος της ΠΠΜ ζήτησε από τον περιφερειάρχη να ξεκαθαρίσει ότι το Περιφ. Συμβούλιο δεν θα επιτρέψει αυτό το έργο να γίνει εντός του Παγασητικού. Για να υποστηρίξει την ίδια αυτή θέση βρέθηκε στην συνεδρίαση αυτή και η Πράσινη Αριστερά.
Κατά την συζήτηση του θέματος, φάνηκε ότι στο σύνολο τους οι σύμβουλοι και οι παρατάξεις, υιοθετούν την θέση των φορέων του Βόλου, που έχουν εκφραστεί αρνητικά στο σχεδιασμό αυτό.
Το αποτέλεσμα ήταν να δεσμευτεί η πολιτική ηγεσία του Περιφ. Συμβουλίου ότι δεν θα συναινέσει στην υλοποίηση αυτού του έργου μέσα στον Παγασητικό.
Η Πράσινη Αριστερά εκτιμά ότι παρά τις δεσμεύσεις αυτές, ο λαός του Βόλου και οι μαζικοί του φορείς, θα πρέπει να επαγρυπνούν μιας και την τελική απόφαση θα πάρει η κυβέρνηση.
Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ενώ το Περιφ. Συμβούλιο, τάχθηκε κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ, δεν έκανε τίποτα για να την εμποδίσει.
Αντίθετα, χρηματοδοτεί το εργοστάσιο σκουπιδιών που θα τα παράγει, όπως το αποφάσισε η πλειοψηφία Μπέου. Ο λαός και οι φορείς της πόλης μας θα έχουν τον τελευταίο λόγο».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.