«Πράσινη Αριστερά»: Ναι σε συζητήσεις όχι σε συνεργασία με Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Παντελής Μαστρογιάννης, μέλος της Δ.Ε. της Πράσινης Αριστεράς στη Μαγνησία
Τόνισε στο Ράδιο Ένα, το μέλος της Κ.Ε. Παντελής Μαστρογιάννης

Το γεγονός ότι η Πράσινη Αριστερά, θεωρεί επιβεβλημένο να γίνουν συζητήσεις μεταξύ δυνάμεων του προοδευτικού χώρου για συμφωνίες σε προγραμματική επίπεδο, αλλά δεν μπορεί να συζητήσει για συνεργασίες, με τη ΝΔ, διότι θεωρεί ότι είναι αποτυχημένη και επικίνδυνη κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αμήχανη και χωρίς όραμα, τόνισε το μέλος της Κ.Ε. Παντελής Μαστρογιάννης που μίλησε στο Ράδιο ΕΝΑ και τον Ηλία Κουτσερή.
Με αυτή τη λογική, ενώ απειλούνται και παραβιάζονται οι δημοκρατικοί θεσμοί, ενώ το πολιτικό σύστημα παραπαίει και αδυνατεί να πείσει ένα σημαντικό τμήμα του λαού, για να υπάρξει μια ισχυρή δημοκρατική πλειοψηφία, είναι ανάγκη να υπάρξουν αυτές οι συζητήσεις, μεταξύ διαφόρων πολιτικών δυνάμεων, στο πλαίσιο του προοδευτικού χώρου, ανέφερε ο κ. Μαστρογιάννης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό έκαναν οι τρεις δυνάμεις που συγκροτούν το σχήμα «Μαζί» και κατέληξαν στην προγραμματική συμφωνία, την οποία παρουσίασε στη ΔΕΘ και την πολιτική διακήρυξη με την οποία θα κατέλθει και στις εκλογές. Πρόκειται για την Πράσινη Αριστερά, τη Σοσιαλιστική Προοπτική και την Ένωση Δημοκρατικού Κέντρου.

«Συνεργασία με μακρύτερο ορίζοντα»

«Η Πράσινη Αριστερά μιλά για συνεργασίες με έναν καινούργιο τρόπο, με βάση μια προγραμματική σύγκλιση που θα έχει προηγηθεί και θα εξαντλήσει μια σειρά θεμάτων και θα καταλήγει σε συμφωνία». Όπως είπε ο κ. Μαστρογιάννης, μόνο με αυτή τη διαδικασία μπορούμε να μιλάμε για συνεργασίες, στο πλαίσιο πάντα των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου.
Σύμφωνα με το μέλος της Κ.Ε., η συνεργασία αυτή έχει μακρύτερο ορίζοντα, αποβλέπει στις εθνικές εκλογές, αλλά και στην περίοδο μετά τις εκλογές, με συνεργασία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην κοινωνία.
«Αισιοδοξούμε να συζητήσουμε και με άλλες δυνάμεις, που βλέπουν ότι η οικονομία, η κοινωνία, το περιβάλλον και η δημοκρατία, βρίσκεται σε μια συνεχή αλληλεπίδραση και μόνο μια συνολική πρόταση και ρήξη με το παρελθόν μπορεί να άρει αυτές τις ανισότητες, την αναξιοκρατία και τον κοινωνικό αποκλεισμό. Αισιοδοξούμε ότι θα βρεθούν σ’ αυτή την πορεία και άλλες δυνάμεις, με τις οποίες μπορούμε να διευρύνουμε το σχήμα μαζί», σημείωσε ο κ. Μαστρογιάννης.

«Μια νέα πρόταση μπορεί να δώσει λύση»

Όπως είπε, επειδή η Πράσινη Αριστερά εκφράζει το καινούργιο, θεωρεί ότι μια νέα πρόταση μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα της κοινωνίας, όχι μόνο της χώρας μας, αλλά παγκόσμια, καθώς τα προβλήματα στην Ελλάδα ταυτίζονται με τα προβλήματα που υπάρχουν γενικότερα στον πλανήτη. Η κλιματική κρίση, η φτώχεια, η εξαθλίωση, η κατασπατάληση των πόρων, η καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος, η ανασφάλεια, η καύση των σκουπιδιών και οι θαλάσσιοι σταθμοί LNG, είναι προβλήματα που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες και ευρύτερα τον κόσμο. «Πιστεύουμε ότι μπορούμε να δώσουμε λύση γιατί επιδιώκουμε να εκφράσουμε τι καινούργιε διαδικασίες, με συζητήσεις από τη βάση προς την κορυφή αι όχι με συνεύρεση τριών ηγετών, οι οποίοι συμφώνησαν μεταξύ τους, μοίρασαν τις θέσεις και στη συνέχεια μιλούν για συνεργασία», ανέφερε το μέλος της Πράσινης Αριστεράς.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.