«Πράσινο φως» για το «Τουριστικό Χωριό» στη Σκιάθο

Εγκρίθηκε η οριστική μελέτη για το ακίνητο κοντά στο «Ξενία Σκιάθου» στις Κουκουναριές

Το «πράσινο φως» έδωσαν οι αρμόδιες αρχές για τη δημιουργία νέων ξενοδοχειακών συγκροτημάτων υψηλών κατηγοριών στη Σκιάθο, στην Κω και στη Μονεμβασιά. Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή», η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου ενέκρινε την οριστική μελέτη του Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου πλησίον του μνημείου «Ξενία Σκιάθου» στην περιοχή Κουκουναριές, ιδιοκτησίας της εταιρείας ΤΕΝΑΜΑΡ Α.Ε. Μεταξύ άλλων, ετέθησαν ως προϋποθέσεις να μην κατασκευαστούν υπόσκαφα στους χώρους αναψυχής και να μειωθεί το ύψος σε ορισμένα κτίσματα έτσι ώστε να μην ξεπερνά την τελική στάθμη του υπάρχοντος «Ξενία», καθώς, όπως αναφέρεται, θα προκληθεί σοβαρή αλλοίωση του περιβάλλοντος του μνημείου. Σημειώνεται ότι η ΤΕΝΑΜΑΡ Α.Ε. προγραμματίζει την κατασκευή και λειτουργία παραθεριστικού-τουριστικού χωριού.

Tο πολεοδομικό σχέδιο

Όπως είχε γράψει η «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» από τις 16 Ιουνίου 2017, είχε εγκριθεί αρχικά, η πολεοδομική μελέτη του παραθεριστικού- τουριστικού χωριού «Ξενία Σκιάθου» και ο καθορισμός των περιβαλλοντικών όρων και των συνοδών έργων υποδομής, με απόφαση που υπέγραψαν η Υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος και η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Τεύχος ΑΑΠ 121/07.06.2017.

Σύμφωνα με την απόφαση εγκρίνεται το πολεοδομικό σχέδιο του παραθεριστικού – τουριστικού χωριού με την ονομασία «Ξενία Σκιάθου» επιφανείας 30.700 τ.μ. πολεοδομούμενης έκτασης, στη θέση Κουκουναριές Δήμου Σκιάθου της νήσου Σκιάθου της Περιφερειακής Ενότητας Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τον καθορισμό οικοδομικών και ρυμοτομικών γραμμών, προκηπίων, οδών, πεζοδρόμων, Ξενοδοχείου, χώρου εστίασης – αναψυχής, χώρων στάθμευσης, χώρων κοινοχρήστου πρασίνου, χώρων υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων και υπαίθριων χώρων συνάθροισης κοινού και λοιπών έργων υποδομής.

Επίσης, εγκρίνεται ο πολεοδομικός κανονισμός του παραθεριστικού-τουριστικού χωριού, ως ακολούθως: Στους οικοδομήσιμους χώρους της πιο πάνω περιοχής επιτρέπονται οι χρήσεις» Παραθεριστικό-Τουριστικό Χωριό». Στο Ο.Τ. 1 επιτρέπεται η επισκευή και ανακαίνιση του διατηρητέου ξενοδοχείου «ΞΕΝΙΑ» επιφανείας 2.542,91 τ.μ. υπό τους όρους των άρθρων 10 και 40 παρ. 2 του ν. 3208/2002, όπως ισχύουν, χωρίς αλλοίωση της μορφής του ή άλλων στοιχείων, ιδίως αρχιτεκτονικών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.