«Πράσινο φως» πήρε το open mall Αλμυρού, κανένα ενδιαφέρον από τον δήμο Βόλου

??????????
Ευθύνες επέρριψε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

«Πράσινο φως» πήρε και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου Αλμυρού, μέσω του οποίου θα αναβαθμιστεί το τμήμα της αγοράς που δεν αναβαθμίστηκε στο πλαίσιο του έργου της βιοκλιματικής πλατείας, που αναλαμβάνουν να υλοποιήσουν ο Δήμος Αλμυρού και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Σε συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Τέλης Μπασδάνης και ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αλμυρού Κώστας Πανταζώνας τόνισαν ότι μεταξύ των 56 προτάσεων που εγκρίθηκαν από το υπουργείο, η πρόταση του Αλμυρού εγκρίθηκε στη 18η θέση, καθώς ήταν άρτια.

Μέσω του προγράμματος θα ωφεληθούν 64 επιχειρήσεις, προβλέπεται αναβάθμιση του δημόσιου χώρου επί των οδών Ερμού, Αθηνάς, Όθρεως, Γρηγοριάδου και Αθηνών, ενώ έχει διάρκεια 22 μήνες.

Εκτός από τις δράσεις του περιβάλλοντος χώρου, των υποδομών του wi-fi, την πλατφόρμα ενίσχυσης επιχειρηματικότητας, τις εκδηλώσεις και την προβολή μέσω ραδιοφωνικών σποτ, προβλέπεται και η αγορά ενός ηλεκτρικού οχήματος.

Από την πλευρά του ο Κώστας Πανταζώνας χαρακτήρισε πολύ καλή εξέλιξη την έγκριση του προγράμματος και επισήμανε ότι θα γίνει αναβάθμιση του συνόλου της αγοράς, καθώς η μισή έχει αναπλαστεί μέσω του προγράμματος κατασκευής της βιοκλιμαικής πλατείας, ενώ το υπόλοιπο όχι.

Ευθύνες στη Δημοτική Αρχή Βόλου
Ερωτηθείς για ποιο λόγο «ναυάγησε» η δημιουργία εμπορικού ανοιχτού κέντρου και στο Βόλο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου απέδωσε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή λέγοντας ότι δεν υπήρξε καμία όχληση και ενδιαφέρον από τον Δήμου.
Σύμφωνα με τον κ. Μπασδάνη αν το πρόγραμμα εγκρινόταν και για το Βόλο θα έπεφταν στην αγορά άνω από 2 εκ. €, ενώ επέρριψε ευθύνες όχι μόνο στον δήμαρχο Αχ. Μπέο, αλλά και στον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού.

Η απάντηση του Δ. Βόλου

Σε απάντησή του ο δήμος Βόλου, αναφέρει, “μέχρι τον σύζυγο της Σόνιας, που λίγοι γνωρίζουν και σαν πρόεδρο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας, το οποίο καταδίκασε στην απραξία και την αφάνεια, επιστράτευσε το στρατόπεδο των “νεκροθαφτών” της πόλης για να εξαπολύσει ψέματα και συκοφαντίες κατά της Δημοτικής Αρχής, αυτή τη φορά για δήθεν ευθύνες της που δεν προχώρησε για την περιοχή μας το πρόγραμμα open mall.

Και ξεπερνά κάθε όριο αισχρότητας η ενέργεια αυτού του πολιτικού γυρολόγου, καθώς είναι καταγεγραμμένες δημόσια, σε τηλεοπτική συζήτηση, οι αναφορές του προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, κ. Απ. Οντόπουλου, που είναι συνεργάτης του και εκλεγμένος στο Επιμελητήριο με την παράταξή του, άρα αποκλείεται να τις αγνοούσε και ο οποίος για το θέμα απερίφραστα, χωρίς να μασάει τα λόγια του, αποκάλυψε ότι υπήρξαν παράγοντες που πίεσαν τους καταστηματάρχες να αρνηθούν γιατί θεώρησαν ότι θα πιστωνόταν το έργο θετικά ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, αλλά και ο ίδιος! Και το πέτυχαν!!!
Για να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση και για να διαπιστώσει ο καθένας την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα του καταστροφέα του Επιμελητηρίου, μπορεί να παρακολουθήσει το απόσπασμα της συνέντευξης (από το 8ο λεπτό και μετά) στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?time_continue=72&v=yirzxi6Eb-c
Αυτοί είναι και γι αυτό τους σιχάθηκε ο κόσμος και τους γύρισε την πλάτη. Και θα κριθούν και πάλι σε λίγες μέρες με αυστηρότητα για τις αθλιότητες που διαπράττουν όχι σε βάρος μας, αλλά σε βάρος της νοημοσύνης των πολιτών”.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.