Προχωρά αθόρυβα και μεθοδικά δωρεές και τις δραστηριότητες ο “Εσταυρωμένος”

Παροχή αναγκαίων υλικών, ρούχων, βοηθημάτων κλπ

Προχωρά αθόρυβα και μεθοδικά τόσο στις δωρεές, όσο και στις άλλες δραστηριότητες ο “Εσταυρωμένος”, με παροχή αναγκαίων υλικών, ρούχων, βοηθημάτων κλπ.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση, «ίσως, κάποιοι συμπολίτες μας να αναρωτιούνται, γιατί δεν κινείται ο “Εσταυρωμένος” αυτή τη δύσκολη περίοδο. Άλλοι προβληματίζονται και ερωτούν -μαζί με τους δεκάδες εθελοντές-συνεργάτες του- γιατί από τη έντονη δραστηριότητα έφτασε στην αδράνεια; Με την ανακοίνωση αυτή, θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη του συλλόγου και τους φίλους μας για το αθόρυβο των δραστηριοτήτων του “Ε”, που δε σταμάτησε να ευεργετεί καθ’ όλη την περίοδο της κρίσεως.
Η δραστηριότητα του “Εσταυρωμένου”…
1. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας, είναι σε διαρκή επικοινωνία μεταξύ τους, με σκοπό να ενημερώνονται και ν’ αποφασίζουν άμεσα για τρέχοντα θέματα και προβλήματα.
2. Ο “Εσταυρωμένος”, δε σταμάτησε να προσφέρει: οικονομικά βοηθήματα, διατακτικές για αγορά τροφίμων και άλλων αναγκαίων υλικών: στις φυλακές, στα κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων, στις άπορες οικογένειες, στους αναξιοπαθούντες, στους πρόσφυγες κ.α.
3. Διευκόλυνε τους υπευθύνους της ΔΟΜΗΣ φιλοξενίας προσφύγων Άλλης Μεριάς ικανοποιώντας αίτημά τους για ιατρική φροντίδα ενός ασθενούς.
4. Προσέφερε στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας είδη καθαριότητας και φάρμακα, μετά από παράκληση της αρμόδιας υπηρεσίας.
5. Πραγματοποιήθηκε μια μεγάλη ανθρωπιστική αποστολή στην Αθήνα προς ενίσχυση των άπορων πολύτεκνων προσφέροντας μια μεγάλη ποσότητα παιδικών ενδυμάτων στο Δ.Σ. της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΙΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ.
6. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του “Ε”, βρίσκεται σε διαρκή τηλεφωνική επικοινωνία με όλους τους χώρους κράτησης της περιοχής μας, εκφράζοντας το ενδιαφέρον της Τοπικής μας Εκκλησίας και του “Ε”, δηλώνοντας πως ο Σύλλογος είναι στη διάθεσή τους για να βοηθήσει -στο μέτρο του δυνατού- οποιαδήποτε ανάγκη τους.
7. Ο “Εσταυρωμένος”, Με την πολύτιμη βοήθεια του Αντιπροέδρου μας, κ. Λάμπρου Γιωτόπουλου, ως εκπροσώπου του Δ.Σ., προσέφερε : 1360,00 Ε (τον Μάρτιο) + 1520,00 Ε (τον Απρίλιο, μέχρι σήμερα -08/04) = 2880,00 Ε, σε βοηθήματα και σε αγορές υπέρ τρίτων.
8. Ετοίμασε και παρέδωσε σε εκδοτικό οίκο ένα ΝΕΟ βιβλίο (του π. Θεοδώρου Β. Μπατάκα, προέδρου του Δ.Σ. του “Ε”) με τίτλο: “Ο ΙΕΡΕΥΣ ως προεστός και εξομολόγος” και υπότιτλο: “Μια λαμπάδα που φωτίζει, αλλά κατακαίεται”.
9. Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, μπορεί να έκλεισε τις εκκλησιαστικές δομές που λειτουργεί στο Βόλο -λόγω κορωναϊού- αλλά αυτό δε σημαίνει πως έχει πέσει σε αδράνεια.
10. Ο “Ε”, στηρίζει τους συνανθρώπους μας και με άλλους τρόπους: τηλεφωνικά, μέσω του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου (e-mail: [email protected]) και του ιστολογίου του (estavromenos.net), στο οποίο καθημερινά προωθεί διάφορα άρθρα και πνευματικές ενημερώσεις, αλλά και με ζωντανές συνδέσεις με ραδιοφωνικούς σταθμούς.
11. Αξιοποιεί δε κάθε ευκαιρία για να ενισχύει τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας, αλλά και τις κοινωνικές υπηρεσίες της περιοχής μας που ζητούν στήριξη και συνεργασία.
Δόξα τω Θεώ….
Όλα καλά, αφού ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ.
Ό,τι επιτρέπει ο Εκείνος, ως σπλαχνικός Πατέρας μας, είναι προς ωφέλεια των ανθρώπων, αρκεί να λαμβάνουμε τα ουράνια μηνύματά Του και να οδηγούμαστε στη ΜΕΤΑΝΟΙΑ…»

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.