Προχωρούν οι διαδικασίες για τα υδατοδρόμια Σκοπέλου και Αλοννήσου

Tι αναφέρει η Hellenic Seaplanes

Το υδατοδρόμιο στη Σκύρο είναι έτοιμο να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα, καθώς για την υποδομή έχει εγκριθεί η επικαιροποιημένη απόφαση μετά έργου του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ υπογράφηκε και η βεβαίωση αποδοχής του τεχνικού φακέλου από τον Υφυπουργό Μεταφορών, αρμόδιο για τις Μεταφορές κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Hellenic Seaplanes σε ανάλογη φάση ωρίμανσης είναι και τα υδατοδρόμια σε Αλόννησο και Σκόπελο. Συγκεκριμένα σε ιδιαίτερα προχωρημένο επίπεδο είναι οι εγκρίσεις που απαιτούνται για το λιμάνι στην Αλόννησο, επιτρέποντας την ίδρυση και λειτουργία του τοπικού υδατοδρομίου, ενώ στον αντίποδα η Σκόπελος απέχει λίγες μόνο εγκρίσεις μακριά, ώστε να λάβει πράσινο φως και να προχωρήσει και εκείνη με τη σειρά της σε αίτημα άδειας ίδρυσης και λειτουργίας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι το management των υδατοδρομίων καθώς και η αδειοδοτική διαδικασία σε Σκύρο, Σκόπελο και Αλόννησο έχουν ανατεθεί σε εταιρείες συμφερόντων της Hellenic Seaplanes, η οποία δημιουργώντας τα δίκτυα υδατοδρομίων της σε Εύβοια, Σκύρο και Σποράδες αποσκοπεί σε άμεση διασύνδεση των λιμανιών μεταξύ τους αλλά και με τις γύρω περιοχές, ποντάροντας στην συνεχόμενη τουριστική ανάπτυξη που επιδεικνύουν.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.