Πρόεδρος ΕΛΜΕ Μαγνησίας Μαρία Γιαννούλη : «Στο 70-80% εμβολιασμένοι οι εκπαιδευτικοί»

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Μαρία Γιαννουλή
ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ
Η ΕΛΜΕ ζητά μικρότερα τμήματα σχετικά με την έναρξη των σχολείων

Σχετικά αισιόδοξη για την κατάσταση και τα υπάρχοντα δεδομένα εμφανίστηκε σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα, αλλά και τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών η Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας , Μαρία Γιαννουλή που μίλησε στη «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» . Ως εκπαιδευτική κοινότητα θεωρεί ότι το μεγαλύτερο μέρος των καθηγητών έχει εμβολιαστεί, αναφέροντας μάλιστα το ποσοστό 70 έως 80%. «Ήταν μέλημα για εμάς ο εμβολιασμός, και το διεκδικήσαμε για τη δημόσια υγεία», δήλωσε. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι με την έναρξη των σχολείων θα προστρέξουν κι άλλοι εκπαιδευτικοί να εμβολιαστούν, με το τελικό ποσοστό των ανεμβολίαστων να είναι τελικά πολύ μικρό.
Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων και την προετοιμασία της πολιτείας σχετικά μ’ αυτό σχολίασε μόνο τι ζητάει η ΕΛΜΕ, ώστε να λειτουργήσουν ως δομές με ασφάλεια και να παραμείνουν ανοιχτές. «Η ΕΛΜΕ τονίζει συνεχώς ότι πρέπει να μεριμνήσουν σχετικά με τον αριθμό των μαθητών εντός της τάξης και τα τμήματα να γίνουν μικρότερα».
Τέλος, η κ. Γιαννουλή τόνισε την σημασία του να μην κλείσουν πάλι τα σχολεία καθώς η δια ζώσης εκπαίδευση είναι αναντικατάστατη. «Όχι άλλη τηλεκπαίδευση! Ήταν βοηθητική αλλά δεν αρκεί», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.

Η εφημερίδα Μαγνησία και το magnesianews.gr είναι δίπλα στον Πολίτη.

Στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες που αφορούν τη γειτονιά σου και τον τόπο μας.