Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού στο Ράδιο ΕΝΑ: «Είμαστε σε απόγνωση …»

«Δεν επιτρέπεται στα σχολεία να κάνουν εκδρομή ανά τάξη, αλλά μόνο ανά τμήμα»!

Σε απόγνωση βρίσκονται όλοι οι ιδιοκτήτες των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων σε όλη τη χώρα, καθώς είναι ο περισσότερο πληττόμενος από την πανδημία κλάδος, σύμφωνα με τον κ. Απόστολο Εμμανουηλίδη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού Ελλάδος. Ο ίδιος, μάλιστα, μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ, τη ΜΑΓΝΗΣΙΑ και τον Ηλία Κουτσερή, τόνισε ότι δεν έχουν συμμετάσχει σχεδόν σε καμία κρατική αποζημίωση, ενώ επεσήμανε την σημαντικότητα ανανέωσης του στόλου τους.

«Είμαστε ο μοναδικός κλάδος που δεν έχει λάβει αποζημιώσεις, πλην δύο μηνών για την πληρότητα του 65%, μια σταγόνα ουσιαστικά στον ωκεανό», αναφέρει ο κ. Εμμανουηλίδης, επισημαίνοντας την απουσία από τα προγράμματα και τις αποζημιώσεις που δόθηκαν σε άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

«Ζητάμε να συμπεριληφθούμε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ανανέωση του στόλου μας»
Ο κ. Εμμανουηλίδης δήλωσε ότι κανένας εκ των αρμοδίων δεν ασχολείται με τον κλάδο τους, ενώ τόνισε ότι οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων εξαιρούνται για ακόμα μια φορά από το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Οικονομίας, σύμφωνα με το οποίο θα καλύπτεται το 8% του τζίρου ορισμένων επιχειρήσεων.

«Ζητάμε κάτι ανάλογο και εμείς. Ζητάμε να ενταχθούμε στα προγράμματα τώρα. Ζητάμε να συμπεριληφθούμε σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την ανανέωση του στόλου μας, όπως γίνεται με άλλα Μ.Μ.Μ., καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα, μετά την Ισπανία, έχει τον πιο ΄΄γερασμένο΄΄ στόλο», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Εμμανουηλίδης, καταθέτοντας τα αιτήματα του κλάδου τους.

Με την αύξηση δε των καυσίμων, οι οδηγοί τουριστικών λεωφορείων «έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά», εφόσον η ανατίμηση έχει αγγίξει τα 1,98 ευρώ, δημιουργώντας δυσκολίες στην οργάνωση των νέων εκδρομών και των κοστολογίων, όπως εξηγεί ο κ. Εμμανουηλίδης.

«Δεν επιτρέπεται στα σχολεία να κάνουν εκδρομή ανά τάξη, αλλά μόνο ανά τμήμα»…
Πρόβλημα επίσης στον κλάδο τους έχει δημιουργηθεί και με τις σχολικές εκδρομές, καθώς ενώ έχει επιτραπεί η πληρότητα 100% στα Μ.Μ.Μ., το καθεστώς σχετικά με τις σχολικές εκδρομές και τα λεωφορεία αλλάζει. «Δεν επιτρέπεται στα σχολεία να κάνουν εκδρομή ανά τάξη, αλλά ανά τμήμα. Δηλαδή μια τάξη που έχει 28 άτομα σε δύο τμήματα, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει δύο πούλμαν.
Όλα αυτά τα κοστολόγια από που θα βγουν, ποιος θα τα πληρώσει;», εκθέτει τον προβληματισμό του ο πρόεδρος. Επί του θέματος, ο ίδιος τόνισε ότι έχει μεταφερθεί το πρόβλημα του κλάδου προς την Υπουργό Παιδείας, ώστε να βρεθεί μια λύση, χωρίς, όμως, να υπάρχει κάποια σχετική απάντηση.

Αμφιβολίες για τις πασχαλινές διακοπές
Μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι «κάηκε» τουριστικά η χρονιά, με τις Απόκριες ήδη να έχουν περάσει, ενώ το τριήμερο της 25 Μαρτίου είναι προ των πυλών, με τα προβλήματα του τουριστικού κλάδου να μένουν άλυτα. Ο κ. Εμμανουηλίδης τόνισε ότι η προσοχή είναι στραμμένη στις διακοπές του Πάσχα, περίοδος για την οποία έχουν αμφιβολίες, καθώς οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, όπως εξηγεί ο ίδιος. Στον «αέρα» είναι ουσιαστικά, όλη η υπόλοιπη τουριστική σεζόν, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.