Πρόεδρος Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού: Όσα αναφέρονται για πλήθος τουριστών φέτος, είναι ψέματα

Μηδενικό το ενδιαφέρον οικογενειών για εκδρομές ενόψει καλοκαιριού…

Στο μη … παρέκει είναι πλέον η κατάσταση για τους ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων και γραφείων, με τα άλυτα από τους αρμόδιους προβλήματα του κλάδου να τους «πνίγουν».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδας, κ. Απόστολος Εμμανουηλίδης μιλά στο Ράδιο ΕΝΑ και την «ΜΑΓΝΗΣΙΑ» και ιδιαίτερα απαυδισμένος, τονίζει καταγγελτικά πως δεν έχει λυθεί κανένα από τα προβλήματα που δημιούργησε η πανδημία στον κλάδο, ενώ δημιουργούνται και νέα προς αντιμετώπιση.

Ο κ. Εμμανουηλίδης ξεκαθάρισε πως κανένα από τα αιτήματα του κλάδου και τα οποία  τέθηκαν στην Κυβέρνηση δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ ξεσπάθωσε λέγοντας πως τα όσα αναφέρονται από τους αρμόδιους Υπουργούς για πλήθος τουριστών φέτος , είναι όλα ψέματα, τονίζοντας πως τουρισμό αυτή την περίοδο χαίρει η Νότια Ελλάδα και τα νησιά της Κρήτης και της Ρόδου, με την υπόλοιπη χώρα να είναι τουριστικά «νεκρή».

Συνέντευξη στον Ηλία Κουτσερή

«Τελικά σε αυτή τη χώρα τι μετράει; Η εμπειρία ή η απειρία;»

Αναφερόμενος στα τουριστικά λεωφορεία, είπε πως κινήθηκαν το τελευταίο διάστημα χάριν των σχολικών εκδρομών που φέτος πραγματοποιήθηκαν, οι οποίες όμως πλέον θα σταματήσουν, με το μέλλον των ιδιοκτητών τουριστικών γραφείων και λεωφορείων να είναι αβέβαιο. «Μετά τις εκδρομές το χάος», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρόεδρος λόγο έκανε και για ένα νέο πρόβλημα το οποίο έρχεται να συμπληρώσει τα ήδη υπάρχοντα. Μίλησε για τη δημιουργία μιας νέας εγκυκλίου από το Υπουργείο Μεταφορών που απαγορεύει σε επαγγελματίες οδηγούς λεωφορείων άνω των 65 ετών να μεταφέρουν παιδιά. Σύμφωνα με τον κ. Εμμανουηλίδη η απόφαση αυτή θέτει εκτός εργασιακού περιβάλλοντος πολλούς οδηγούς, οι οποίοι ήταν σε εργασιακή αδράνεια ήδη δύο χρόνια λόγω πανδημίας. «Τελικά σε αυτή τη χώρα τι μετράει; Η εμπειρία ή η απειρία;», και γιατί άλλο κόσμο μπορούμε να μεταφέρουμε και όχι παιδιά; διερωτάται ο πρόεδρος ενοχλημένος.

Παλιός ο στόλος, να υπάρξουν προγράμματα στήριξης αλλαγής οχημάτων

Ο κ. Εμμανουηλίδης τόνισε ότι ως κλάδος συνεχίζουν τις προσπάθειες να αλλάξουν τη δυσμενή κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει, στέλνοντας μάλιστα εκ νέου επιστολή στο Υπουργείο Τουρισμού με τα αιτήματά τους, τα οποία σχετίζονται με τις επιστρεπτέες προκαταβολές και τον τρόπο αποπληρωμής των χρεών, ζητώντας να γίνεται ισόποσα, όπως και σε άλλους φορείς. Ακόμα, ζητούν την ένταξή των τουριστικών γραφείων και λεωφορείων σε διάφορα προγράμματα ΕΣΠΑ, με στόχο την απόσυρση του υπάρχοντος στόλου, καθώς είναι παλιός.

Έθιξε δε και το πρόβλημα της υποκλοπής έργου , σύμφωνα με τον ίδιο, από τα Υπεραστικά ΚΤΕΛ, επιρρίπτοντας τις ευθύνες στην ασαφή νομοθεσία της πολιτείας, ζητώντας να αλλάξει άμεσα.

 

Ζητείται «απελευθέρωση» των λεωφορειακών γραμμών

Ένα ακόμα αίτημά τους είναι η «απελευθέρωση» των λεωφορειακών γραμμών, ώστε να μπορούν και οι ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων να εκτελούν  δρομολόγια της γραμμής, πρακτική που ο πρόεδρος σημείωσε ότι ακολουθείται ήδη στο εξωτερικό.  «Φέτος, υπάρχει τουρισμός πολλών ταχυτήτων. Μετά από δύο χρόνια με την πανδημία έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα και δεν ξέρουμε πού θα πάει η κατάσταση», δηλώνει έντονα προβληματισμένος ο πρόεδρος και συνεχίζει λέγοντας ότι όλοι οι πολιτικοί προεκλογικά μιλούν για τον τουρισμό, αλλά όταν πρέπει να τον βοηθήσουν έμπρακτα, δεν γίνεται τίποτα.

«Φωνάζουμε ότι πρώτος πυλώνας για την ανάπτυξη της Ελλάδα είναι οι μεταφορές, είτε επιβατών είτε εμπορευμάτων, και αυτό είναι που πρέπει να καταλάβουν όλοι όσοι είναι αρμόδιοι», σημειώνει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουρισμού και Ιδιοκτητών Τουριστικών Γραφείων και Λεωφορείων Ελλάδας.

 

Μηδενικό το ενδιαφέρον οικογενειών για εκδρομές

Η άλλη όψη του νομίσματος που σχετικά με την ανταπόκριση του κόσμου στις εκδρομές και τις εξορμήσεις μετά από δύο χρόνια πανδημίας και με το ξέσπασμα της ακρίβειας σε όλους τους τομείς, ο πρόεδρος υπογράμμισε ότι είναι σχεδόν μηδενική, με την οικογένεια να μην μπορεί να αντεπεξέλθει και να οργανώσει οποιαδήποτε εκδρομή.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.