Πρόεδρος Ζαχαροπλαστών: «Είχαμε κίνηση τα Χριστούγεννα αλλά και αθέμιτο ανταγωνισμό»

Ενώ υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία στον κλάδο και για την Πρωτοχρονιά

Η περίοδος των Χριστουγέννων κύλησε καλά για τον κλάδο των ζαχαροπλαστών, όπως τόνισε στο «Ράδιο Ένα 102,5» και στον Ηλία Κουτσερή, η πρόεδρος των ζαχαροπλαστών Μαγνησίας, Μαρία Τσελέπη, διατηρώντας συγκρατημένη αισιοδοξία για την Πρωτοχρονιά, αλλά και επαναλαμβάνοντας ότι υπάρχει ταυτόχρονα και αθέμιτος ανταγωνισμός σε βάρος των μελών του κλάδου. Όσον αφορά την περίοδο των Χριστουγέννων, η πρόεδρος των ζαχαροπλαστών Μαγνησίας έκανε λόγο για θετικό πρώτο απολογισμό, παρά τη διστακτικότητα που υπήρχε από την πλευρά του κλάδου, με τον κόσμο πάντως να κινείται.
«Μακάρι να ήταν για όλους τους κλάδους έτσι τα πράγματα και να γυρίζει ο τροχός. Δυστυχώς όμως πρόκειται για μία νέα πραγματικότητα φέτος» σημείωσε μεταξύ άλλων, επισημαίνοντας ότι και για την περίοδο της Πρωτοχρονιάς οι ζαχαροπλάστες περιμένουν τον κόσμο για αγορές, όπως για βασιλόπιτες παρασκευασμένες με αγνά υλικά αλλά και για κάθε τσέπη. Μπακλαβάς, κανταΐφι και πουτίγκα επίσης έχουν την τιμητική τους.

«Αθέμιτος ανταγωνισμός»

Την ίδια στιγμή, η κα Τσελέπη επισημαίνει τη συνέχιση του αθέμιτου ανταγωνισμού σε βάρος των ζαχαροπλαστών. «Να προσέχει ο κόσμος που απευθύνεται και ποιον εμπιστεύεται και από που προέρχονται όλα αυτά τα γλυκά που διαθέτουν υποτίθεται νοικοκυρές στο διαδίκτυο. Είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς και φυσικά αθέμιτος ανταγωνισμός και προέχει η υγεία όλων. Σε εμάς γίνονται συνεχώς έλεγχοι και έχουμε όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Αυτά δεν υπάρχουν σε καμία περίπτωση σε σπίτια» τόνισε αρχικά για να επισημάνει ότι πρόκειται για γνωστά πρόσωπα, και μετά τις γιορτές το θέμα θα πάρει τον δρόμο του, αφού έχουν ήδη ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες.
Όσον αφορά τέλος τη στήριξη του κλάδου για τις συνέπειες της πανδημίας, η πρόεδρος των ζαχαροπλαστών επισημαίνει ότι το μόνο όφελος που είδαν ήταν η μείωση του ενοικίου και τίποτε παραπάνω. «Δεν έχουμε πάρει ούτε επιστρεπτέα ούτε κάποιο βοήθημα. Όταν η επιστρεπτέα προκαταβολή λαμβάνει υπόψη τον τζίρο εξαμήνου και για εμάς περιλαμβάνει και τα περσινά Χριστούγεννα, πώς να έχουμε όφελος;» αναρωτιέται…

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.