Προειδοποιητική διαγράμμιση και πινακίδες στο αεροδρόμιο Σκιάθου

Για την αποφυγή ατυχημάτων
Σε προειδοποιητική διαγράμμιση, στο δρόμο δίπλα από την άκρη του διαδρόμου προσγειώσεων – απογειώσεων του αεροδρομίου της Σκιάθου, προχώρησαν οι αρμόδιοι φορείς, στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την προστασία όσων προσεγγίζουν πολύ κοντά, για να παρακολουθήσουν τις εντυπωσιακές προσγειώσεις και απογειώσεις αεροσκαφών, θέτοντας συχνά σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

 

Είχε προηγηθεί – αμέσως μετά τον σοβαρό τραυματισμό τουρίστριας στις αρχές Ιουλίου- η αλλαγή των προειδοποιητικών πινακίδων, με νέες, μεγαλύτερες και πιο ευκρινείς, που επισημαίνουν τον κίνδυνο από την πίεση των αερίων που εκτοξεύουν οι τουρμπίνες των αεροπλάνων, ιδιαίτερα κατά τις απογειώσεις.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Στη Σκιάθο, ακόμα και το αεροδρόμιο είναι λόγος να επισκεφθείς το νησί. Η ασφάλεια ωστόσο είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα. Ευχαριστούμε θερμά την Fraport Greece HQ και ιδιαίτερα τον Διευθυντή του αεροδρομίου, Στέφανο Λαμπρόπουλο, για τη συνεργασία στη λήψη μέτρων προστασίας».

ertnews.gr

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.