Προγραμματικές συμβάσεις για έργα στην Αλόννησο και την Σκόπελο

Πρόκειται να υπογράψει η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Προγραμματικές συμβάσεις για έργα και δράσεις σε Αλόννησο και Σκόπελο, θα υπογράψει η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση.
Ο Δήμος Αλοννήσου, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αλιεία & Θάλασσα 2014 -2020» προγραμματίζει την υλοποίηση της πράξης «Δράσεις για την ανάπτυξη των περιοχών αλιείας του Δήμου Αλοννήσου και την ενθάρρυνση της τουριστικής δραστηριότητας σ’ αυτές» με προϋπολογισμό 392.387,20€. Το Αντικείμενο της πράξης αφορά σε έργα για την ανάπτυξη των περιοχών αλιείας του Δήμου Αλοννήσου, καθώς και σε υποδομές για την ενθάρρυνση της τουριστικής δραστηριότητας στις περιοχές του Δήμου Αλοννήσου.
Συγκεκριμένα η πράξη περιλαμβάνει: Την εγκατάσταση πλωτού προβλήτα στο Αλιευτικό Καταφύγιο Βότση, την συντήρηση και αποκατάσταση παραδοσιακού καλντεριμιού στον οικισμό Βότση Αλοννήσου, την Ανάπτυξη πεζοπορικού τουρισμού στην Αλόννησο – Βελτίωση υφιστάμενων μονοπατιών και Δράσεις προβολής του πεζοπορικού τουρισμού.
Σκοπός της προγραμματικής σύμβασης η άσκηση της αρμοδιότητας υλοποίησης της πράξης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για λογαριασμό του κυρίου του έργου (Δήμος Αλοννήσου).
Επίσης θα υπογραφεί προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο Σκοπέλου για την υλοποίηση του έργου «Αποκατάσταση κτιρίων για τη στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης – Κέντρο Μελετών Λαογραφίας και του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Σκοπέλου».
Ο Προϋπολογισμός δημοπράτησης του Έργου ανέρχεται στο ποσό 247.752 € (με ΦΠΑ) και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας (ΕΤΘΑ). Το έργο αφορά σην αποκατάσταση κτιρίων για τη στέγαση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Κέντρου Μελετών Λαογραφίας και του Ιστορικού Αρχείου του Δήμου Σκοπέλου. Συγκεκριμένα την αλλαγή χρήσης (της Διατηρητέας πρώην κατοικίας Μελαχροινού και κατοικίας Κούβαρη) εσωτερικές και εξωτερικές αναδιαρρυθμίσεις αυτών για την δημιουργία χώρου στέγασης των παραπάνω Υπηρεσιών του Δήμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.