Προκαταρκτική για παράνομες προσλήψεις στο Δ. Ρ. Φεραίου

Διέταξε η Εισαγγελία Βόλου, μετά από καταγγελία του ΑΣΕΠ

Προκαταρκτική εξέταση για 11 προσλήψεις στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ρήγα Φεραίου, διέταξε η Εισαγγελία Βόλου, μετά από έκθεση επιθεωρητή του ΑΣΕΠ, που χαρακτήρισε τις προσλήψεις με διαγωνιστικές διαδικασίες εκτός πλαισίου.
Ο ΑΣΕΠ δέχτηκε καταγγελία από τον δημοτικό σύμβουλο Χαράλαμπο Πάσχο για 11 προσλήψεις που φέρονται να έγιναν παράνομα από το ΝΠΔΔ του Δήμου Ρήγα Φεραίου 11 προσλήψεων, για το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» για το σχολικό έτος 2017-2018».
Ο ΑΣΕΠ ανέθεσε τη διερεύνηση της υπόθεσης σε επιθεωρητή, ο οποίος στην έκθεσή του χαρακτήρισε «παρανομία την πρόσληψη προσωπικού με διαγωνιστικές διαδικασίες εκτός πλαισίου». Στην απόφαση πρόσληψης έντεκα ατόμων περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι προσλήψεις τεσσάρων δασκάλων, τριών φιλολόγων, ενός καθηγητή πληροφορικής και ενός μουσικού που προσλήφθηκαν με απόφαση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ, που υπερψήφισε την απόφαση και τους όρους ανακοίνωσης των θέσεων.
Η προκαταρκτική εξέταση θα διερευνήσει αν τελέστηκαν από τα μέλη του Δ.Σ. το έγκλημα της παράβασης καθήκοντος από κοινού και το πειθαρχικό αδίκημα μη εκτελέσεως του υπηρεσιακού τους καθήκοντος, το οποίο τους επέβαλλε την τήρηση των διατάξεων του Νόμου, όπως εκτιμά ο επιθεωρητής του ΑΣΕΠ, η έκθεση του οποίου κοινοποιήθηκε και στην Εισαγγελία Βόλου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.