Προκαταρκτική για παράνομη διάνοιξη δρόμου προς παραλία στη Σκόπελο

Με αφορμή επώνυμη καταγγελία με φωτογραφίες

Προκαταρκτική έρευνα για να διαπιστωθεί αν υφίσταται θέμα παράνομης διάνοιξης δρόμου προς παραλία της Σκοπέλου ζήτησε η Εισαγγελία Βόλου, με αφορμή επώνυμη καταγγελία γυναίκας από την Αθήνα, με φωτογραφίες ότι εκχερσώθηκε παράνομα μεγάλη ποσότητα δένδρων από ιδιώτες για τη διάνοιξη δρόμου και μπήκαν παράνομα σωλήνες ύδρευσης.
Η καταγγελία, την οποία υπογράφει γυναίκα, κάτοικος Αθήνας, που πηγαίνει συχνά στη Σκόπελο, συνοδεύεται με φωτογραφικό υλικό και φέρεται να έχει σταλεί προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Σκοπέλου, τον Δεκέμβριο του 2021.
Όπως αναφέρει η καταγγέλλουσα, στο νησί της Σκοπέλου, εκχερσώθηκε παράνομα μεγάλη ποσότητα δένδρων, από ιδιωτική εταιρία στο βωμό του χρήματος, προκειμένου να γίνει διάνοιξη δρόμου προς παραλία του νησιού. Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι οι εργασίες έγιναν παράνομα, τα δένδρα που κόπηκαν πουλήθηκαν και έγινε η τοποθέτηση, επίσης παράνομα, σωλήνα ύδρευσης.
Με αφορμή την καταγγελία και για να διαπιστωθεί αν ισχύουν τα καταγγελλόμενα, η Εισαγγελία ζήτησε προκαταρκτική έρευνα και με έγγραφό της προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο ζητά να πληροφορηθεί αν έχουν γνώση των καταγγελλόμενων και σε τι ενέργειες έχουν προβεί (αν έγινε αυτοψία κλπ.).
Η Εισαγγελία ζητά από το Α.Τ. Σκοπέλου να λάβει κατάθεση από την καταγγέλλουσα τις παράνομες πράξεις, αν έχει στη διάθεσή της επιπλέον υλικό που έχει σχέση με το θέμα να το προσκομίσει και εφόσον προκύψει το αληθές της καταγγελίας να γνωστοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι.
Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν είναι η παράνομη εκχέρσωση, η παράνομη υλοτομία, η υποβάθμισης περιβάλλοντος και αν υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή στον δρόμο (αγωγοί άρδευσης).

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.