Προκαταβολή 20% για ζημιές σε επιχειρήσεις από τον “Ιανό”

Φωτογραφία αρχείου
Για τις περιοχές Ν. Αγχιάλου και Αλμυρού

Με απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Υποδομών και Μεταφορών, θα γίνει χορήγηση ενίσχυσης με τη μορφή προκαταβολής για την αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες της 17ης έως και 20ης Σεπτεμβρίου 2020 σε περιοχές της Δ.Ε. Ν. Αγχιάλου και του Δήμου Αλμυρού της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και σε περιοχές του Δήμου Φαρσάλων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Για την απόφαση, ελήφθη υπόψη μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι, από τις διατάξεις της παρούσας προκαλείται δαπάνη η οποία ανέρχεται σε 152.850 € περίπου σε βάρος του Προϋπολογισμού Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Συγκεκριμένα, παρέχεται προκαταβολή έναντι της επιχορήγησης για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες της 17ης έως και της 20ης Σεπτεμβρίου 2020 σε περιοχές της Δ.Ε. Ν. Αγχιάλου του Δήμου Βόλου και του Δήμου Αλμυρού της Π.Ε. Μαγνησίας και σε περιοχές του Δήμου Φαρσάλων της Π.Ε. Λάρισας οι οποίες έχουν οριοθετηθεί με την υπό στοιχεία Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./10330/Α325/7-10-2020 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών – Ανάπτυξης και Επενδύσεων – Εσωτερικών – Υποδομών και Μεταφορών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 36 του ν. 2459/1997, όπως ισχύει και των Κανονισμών (ΕΕ) αριθ.651/2014 και 702/2014.
Η προκαταβολή παρέχεται για την αντιμετώπιση υλικών ζημιών των επιχειρήσεων οι οποίες έχουν καταγραφεί από την αρμόδια Επιτροπή εντοπισμού, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της Περιφέρειας, και καλύπτει στοιχεία ενεργητικού όπως κτιριακές εγκαταστάσεις, εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του εγγείου κεφαλαίου και αποθηκευμένα προϊόντα, τα οποία κατεγράφησαν ως κατεστραμμένα .
Η προκαταβολή συνίσταται σε δωρεάν χρηματική ενίσχυση του Δημοσίου και είναι ίση με το 20% του συνόλου, της εκτιμηθείσας ζημίας, από την αρμόδια Επιτροπή εντοπισμού, καταγραφής και αποτίμησης ζημιών της Περιφέρειας και καταβάλλεται στις επιχειρήσεις εφόσον οι εν λόγω επιχειρήσεις δεν καλύπτονται από ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Για την προκαταβολή απαιτείται η αποστολή στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών συγκεντρωτικής κατάστασης πληγεισών επιχειρήσεων, καθώς και κατάστασης υπογεγραμμένης από την αρμόδια Περιφέρεια, στην οποία αναγράφεται η επωνυμία της επιχείρησης, ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού της δικαιούχου επιχείρησης (IBAN) καθώς και το πιστωτικό ίδρυμα στο οποίο ανήκει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.