Προληπτικές εξετάσεις για 1.500 ήδη μαθητές!

Με την κινητή οδοντιατρική μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού»

Συνεχίζει τις προληπτικές εξετάσεις σε σχολεία όλων των βαθμίδων της Μαγνησίας, η κινητή οδοντιατρική μονάδα του «Χαμόγελου του Παιδιού», με τη συνεργασία εθελοντών οδοντιάτρων και μέχρι σήμερα έχουν εξεταστεί περίπου 1500 μαθητές, ενώ εκτιμάται, ότι θα διπλασιαστεί! .
Οι εξετάσεις της κινητής οδοντιατρικής μονάδας του «Χαμόγελου του Παιδιού» σε διάφορες περιοχές του νομού, συνεχίζονται μέχρι το τέλος του μήνα, με εθελοντές οδοντίατρους του Ν. Μαγνησίας και αφορούν όλες τις βαθμίδες των σχολείων, από το Νηπιαγωγείο μέχρι και το Λύκειο.
Σκοπός του «Χαμόγελου του Παιδιού», είναι οι τρεις κινητές μονάδες να πηγαίνουν στα σχολεία που καλούν τον Οργανισμό, αλλά να καλύπτονται και οι απομακρυσμένες περιοχές, όπου δεν υπάρχει δυνατότητα ή εύκολη πρόσβαση για να γίνουν προληπτικές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις, σημείωσε ο συντονιστής Θεσσαλίας για τη συγκεκριμένη δομή κ. Λιογγαρίδης.
Η ανταπόκριση, τόνισε, είναι μεγάλη και από τις αρχές Οκτωβρίου, που ξεκίνησαν οι εξετάσεις στο Πήλιο, μέχρι και χθες, εξετάστηκαν περίπου 1500 μαθητές, ενώ εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του μήνα, ο αριθμός τους θα διπλασιαστεί.
Σύμφωνα με τον κ. Λιογγαρίδη «αυτό για μας είναι πολύ ενθαρρυντικό, καλό είναι να γίνονται αυτές οι εξετάσεις και όσο σε πιο πολλά παιδιά, τόσο καλύτερα».
Ο υπεύθυνος του Οργανισμού στη Θεσσαλία, ανέφερε ότι το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής (με το «Ιπποκράτειο» κινητό πολυιατρείο και τις κινητές μονάδες) είναι η κινητήριος δύναμη, γίνονται μέσω του προγράμματος της εταιρείας Johnson & Johnson.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.