Προληπτικός έλεγχος υγείας στους ηλικιωμένους

Το 2018 αποτελεί έτος αφιερωμένο στους ηλικιωμένους του Δήμου Ρήγα Φεραίου από το ΚΕ.Π Υγείας του Δήμου.

Συνεχίζοντας την εκστρατεία πρόληψης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των δημοτών σε θέματα υγείας, το ΚΕ.Π Υγείας πραγματοποιεί σε συνεργασία με την γενική κλινική του Βόλου ‘ΑΝΑΣΣΑ’ την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου στο χώρο του ΚΑ.ΠΗ Ριζομύλου προληπτικό έλεγχο υγείας στους ηλικιωμένους της περιοχής από τις 10.00 π.μ. έως και τις 13.30.

Στόχος της δράσης είναι η στήριξη της υγείας των ηλικιωμένων συνδημοτών που μέσα στην οικονομική κρίση παρατηρείται το φαινόμενο αρκετά ζευγάρια να επιστρέφουν στην ‘πατρική’ αγκαλιά των γονιών τους και με την στήριξη τους να μπορέσουν να φροντίσουν τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας τους. Οι ηλικιωμένοι είναι αυτοί που συμπαραστέκονται σήμερα είτε με οικονομική στήριξη, είτε με τη φιλοξενία των παιδιών τους και την κάλυψη των αναγκών των εγγονιών τους αλλά ακόμη και με την ψυχική τους ανάταση, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες της σύγχρονης εποχής.

Εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων το ΚΕ.Π. Υγείας ξεκινά από την περιοχή του Ριζομύλου και μέσα στο 2018 θα επισκεφθεί όλα τα χωριά του Δήμου και θα σταθεί δίπλα στα άτομα της τρίτης ηλικίας.

Αυτή την Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν εξετάσεις από τον ειδικό πνευμονολόγο, κ. Δάενα Χρήστο, την ειδική καρδιολόγο, κα. Τσαρούχα Ρίτα – συνεργάτες της γενικής κλινικής ‘ΑΝΑΣΣΑ’ και τον παθολόγο – διαβητολόγο, κ. Κουρκούμπα Βασίλειο.

Επίσης, τη βοήθεια τους θα προσφέρουν οι υπάλληλοι του Βοήθεια στο σπίτι του Δήμου Ρήγα Φεραίου.

Προσκαλούνται οι δημότες – ηλικιωμένοι της περιοχής του Ριζομύλου και ανανεώνεται το ραντεβού για τις αρχές του 2018 στο επόμενο χωριό του Δήμου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.