Προς ίδρυση ο Φορέας Τουρισμού στις Βόρειες Σποράδες

Τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου, του Κέντρου Ενημέρωσης Υποβρύχιων Μουσείων και του δημόσιου παρκινγκ Αλοννήσου θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη, σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό. Παράλληλα, ο ίδιος επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για ίδρυση Φορέα Τουρισμού στις Β. Σποράδες, ενώ σχολίασε και το θέμα των συγκοινωνιών στα νησιά, που έθεσε στη συνάντησή του με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη.
Αναφορικά με τα εγκαίνια του νέου κτηρίου του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου ο κ. Αγοραστός επεσήμανε ότι με την παρουσία του εκεί θέλει να δώσει το στίγμα ότι “τα παιδιά, στο πιο απόμακρο νησί και δύσκολο για τη μετάβασή του, έχουν δικαίωμα στη μόρφωση και στην εκπαίδευση σε σωστά κτήρια”.
Την Τετάρτη όμως, εκτός από τα εγκαίνια του νέου διδακτηρίου, ο Περιφερειάρχης θα εγκαινιάσει και το Κέντρο Ενημέρωσης και Υποδοχής Υποβρυχίων Μουσείων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως “Τα υποβρύχια μουσεία και ιδίως της Αλοννήσου, που είναι η Περιστέρα, είναι ισάξιο μοναδικότητας με τον Παρθενώνα, καθώς είναι το αρχαιότερο ναυάγιο στο οποίο κάποιος μπορεί να καταδυθεί”.
Ακόμη θα εγκαινιαστεί και το παρκινγκ στο νησί, καθιστώντας την Αλόννησο ως το μοναδικό νησί σε όλη την Ελλάδα που έχει δημόσιο παρκινγκ, ενώ ο κ. Αγοραστός θα δει από κοντά και την ολοκλήρωση του Γυμναστηρίου του νησιού, τα έργα στους δρόμους και πρόκειται να έχει συνάντηση με φορείς για το νέο πρόγραμμα των 60εκ ευρώ για τις χωρικές επενδύσεις.

Φορέας τουρισμού στις Β. Σποράδες
Παράλληλα, ο κ. Αγοραστός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για τη δημιουργία Φορέα Τουρισμού στις Β. Σποράδες σημειώνοντας πως σ’ αυτό θα συμμετέχουν εκτός από την Περιφέρεια, οι τρεις Δήμοι, οι ξενοδόχοι, το Επιμελητήριο, έμποροι και άνθρωποι που σχετίζονται με τον τουρισμό. Ο εν λόγω Φορέας, θα δημιουργηθεί για να προωθεί, σε συνεργασία με την Περιφέρεια ειδικές δράσεις για τα νησιά, με στόχο τον τουρισμό.

Συνάντηση με τον Υπ. Ναυτιλίας
Στο μεταξύ ο Περιφερειάρχης ανέφερε ότι συναντήθηκε με τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκη για το θέμα των συγκοινωνιών στις Β. Σποράδες. “Η λύση είναι μία. Η επιδότηση όπως παίρνουν τα νησιά που βρίσκονται στην άγονη γραμμή. Αυτή είναι η μόνη λύση που μπορεί να σώσει την κατάσταση στα νησιά των Β. Σποράδων, όλες οι άλλες είναι για να σπαταλούν τα ΜΜΕ μελάνι”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αγοραστός.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.