Πρωτοβουλίες και προτάσεις ανάδειξης του καταδυτικού τουρισμού στην Αλόννησο

Έργο για τη δημιουργία κοινού «Υποβρύχιου Πολιτιστικού Ευρωπαϊκού Μονοπατιού»

Με χρήσιμα συμπεράσματα για τον οικολογικό παράδεισο των Σποράδων, ολοκληρώθηκε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην Αλόννησο στις 21 Σεπτεμβρίου, με θέμα τις εξελίξεις στο καινοτόμο έργο “Underwater Cultural Route in Classical Antiquity” – UCRCA» που συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από το Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας, το ινστιτούτο Mibact,και τις εταιρίες Mazi Travel, Atlantis Consulting και Itinera. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκέντρωσε το Ευρωπαϊκό έργο “Dive in History” που στοχεύει στη δημιουργία κοινού Υποβρύχιου Πολιτιστικού Ευρωπαϊκού Μονοπατιού στις περιοχές της Αλοννήσου, της Μεθώνης καθώς και άλλων δύο αντίστοιχων περιοχών στην Ιταλία, της Crotone και του San Pietro.

Η φιλόδοξη αυτή προσπάθεια αποσκοπεί στη δημιουργία ενός Τουριστικού «προϊόντος» που θα συνδυάζει τις καταδύσεις σε αρχαία ναυάγια, με την ολοκληρωμένη ανάπτυξη και προώθηση των αναφερόμενων περιοχών.

“Στην εποχή της ύφεσης της εθνικής οικονομίας, η διεύρυνση του Τουριστικού χαρτοφυλακίου με νέα «προϊόντα» αποτελεί στην ουσία, το «μονοπάτι» για την έξοδο από την κρίση. Η δημιουργία του Ενάλιου Επισκέψιμου Αρχαιολογικού Χώρου στην Ελλάδα που με πρωτοβουλία μας συστηματικά διεκδικούμε επί σειράς ετών για την Αλόννησο, θα μπορούσε να σηματοδοτήσει τη νέα ώθηση που χρειάζεται ο Τουρισμός της χώρας ώστε τα εκατομμύρια των νέων αφίξεων που πανηγυρίζουμε στο τέλος της σεζόν τα τελευταία χρόνια, να ενισχυθούν και κυρίως να συντηρηθούν και να επαναληφθούν”, τόνισε ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης στο χαιρετισμό που απηύθυνε στην έναρξη της ημερίδας.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.