Προβληματισμός στην καθυστέρηση των ΣΔΙΤ

Ποια έργα αφορούν στη Μαγνησία

Έντονος προβληματισμός και μεγάλες καθυστερήσεις καταγράφονται στην εξέλιξη διαγωνισμών ΣΔΙΤ, που προσεγγίζουν τα 3 δις ευρώ, όπως μεταφέρει σε δημοσίευμά του το newsit.gr και γίνεται και εμφανές στην περιοχή μας με την μεγάλη καθυστέρηση που υπάρχει στην αξιοποίηση της Βαμβακουργίας από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και στην ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Βόλου. Και τα δύο έργα θα γίνουν με σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Η καθυστέρηση στην ωρίμανση των κτιριακών ΣΔΙΤ που οδηγεί σε παρατάσεις, η άνοδος του κόστους των υλικών ακόμα και έως 50%, οι διαδικασίες που απαιτούνται για την υπογραφή της σύμβασης, καθώς είναι ο ιδιώτης που θα πρέπει να «κλειδώσει» το χρηματοδοτικό σκέλος, η άνοδος των επιτοκίων που έχει «ακριβύνει» το κόστος χρήματος, αποτελούν κάποιους λόγους για τους οποίους τα ΣΔΙΤ αυτού του είδους έχουν βαλτώσει, ενώ θεωρείται πιθανό ότι κάποιοι διαγωνισμοί που έχουν μείνει μετέωροι επί χρόνια να ακυρωθούν λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Για την ώρα, η Intrakat έχει «κλειδώσει», δίχως όμως να έχουν «πέσει υπογραφές», τα κτηριακά ΣΔΙΤ για τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κρήτης, προϋπολογισμού άνω των 200 εκατ. ευρώ, αλλά και τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Βαμβακουργία στον Βόλο, προϋπολογισμού 94 εκατ. ευρώ.
Σε αναμονή , μεταξύ άλλων, είναι διαγωνιστικές διαδικασίες (ανταγωνιστικός διάλογος) για την ανέγερση των δικαστικών μεγάρων Λαμίας, Βόλου και της νέας πτέρυγας του δικαστικού μεγάρου Καρδίτσας και την ανακατασκευή του υφιστάμενου δικαστικού μεγάρου Τρικάλων, αξίας 59,9 εκατ. ευρώ, όπου μάλιστα το αντικείμενο, τροποποιήθηκε σε σχέση με αυτό που αρχικώς είχε εγκριθεί.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.