Ψάρευαν με γαλαζόπετρα στο νησί Τρίκερι

Ένας 50χρονος και ένας 51χρονος που συνελήφθησαν από λιμενικούς

Δύο άνδρες ηλικίας 50 και 51 χρονών από το Βόλο, συνέλαβαν μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα λιμενικοί, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, διότι ψάρευαν παράνομα με καταδυτικό εξοπλισμό και χρήση χημικών ουσιών και παραπέμπονται για παράβαση του αλιευτικού κώδικα.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, οι δύο άνδρες ψάρευαν αρκετά συχνά μεταξύ Αλογόπορου και νησιού Τρίκερι και στη συνέχεια πωλούσαν τα ψάρια.
Μετά από πληροφορίες που είχαν οι λιμενικοί χθες το βράδυ έστησαν συντονισμένη επιχείρηση και μετά από παρακολούθηση εντόπισαν τους δύο συλληφθέντες να επιβαίνουν σε βάρκα και να ψαρεύουν με καταδυτικό εξοπλισμό, φιάλες και ψαροντούφεκα, στον όρμο Απολογόπορος.

Περίπου μια ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, οι δύο υποβρύχιοι αλιείς αποβιβάστηκαν με το σκάφος στην περιοχή Άγιος Ιωάννης του νησιού Τρικέρων, με αποτέλεσμα οι λιμενικοί να τους συλλάβουν. Σε έλεγχο που έγινε στο σκάφος βρέθηκε καταδυτικός εξοπλισμός , φιάλες, ψαροντούφεκα, υποβρύχιοι φακοί και γαλαζόπετρα, όπως και αλιεύματα που προέρχονταν από την παράνομη δραστηριότητα στο ψυγείο του σκάφους.
Οι συλληφθέντες κρατούνται στο Λιμεναρχείο Βόλου, στο πλαίσιο του αυτόφωρου.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.