Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δ. Ν. Πηλίου

Ψήφισμα κατά της εγκατάστασης ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια της Ειδικής Συνεδρίασης του Σώματος την Παρασκευή 10 Ιουλίου 2020 με μοναδικό θέμα «Λήψη αποφάσεως για εξαίρεση της περιοχής το Δήμου Νοτίου Πηλίου, απ΄ τον προγραμματισμό εγκατάστασης ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ».
Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικός, ο οποίος επανέλαβε πως δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να γίνουν αιολικά πάρκα στην περιοχή.
Ο κ. Μιτζικός ευχαρίστησε τους βουλευτές και δήλωσε πως είμαστε κάθετα αντίθετοι στα αιολικά πάρκα, τόσο στις Αφέτες όσο και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, όπως έχουμε εκφράσει την κατηγορηματική αντίθεσή μας και στην ύπαρξη ιστού εταιρείας για μετρήσεις.
Στην Ειδική Συνεδρίαση παραβρέθηκαν οι βουλευτές του νομού κ.κ. Χ. Μπουκώρος, Α. Λιούπης, Α. Μεικόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι των κ.κ. Κ. Μαραβέγια, Ζ. Μακρή και Κ. Παπανάτσιου. Ο κ. Α. Ριζόπουλος, μέλος της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ Μαγνησίας, ο κ. Α. Τσιαπλές, περιφερειακός σύμβουλος, όπως και ο κ. Γ. Ιγγλέσης, στους οποίους κατά τη συζήτηση ζητήθηκε να συνδράμουν από τη μεριά τους, ώστε να εξαιρεθεί από την χωροθέτηση αιολικών πάρκων όλο το Νότιο Πήλιο.

Το ψήφισμα
Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ζητάμε να εξαιρεθεί ο Δήμος Νοτίου Πηλίου από την εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε ολόκληρη την περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου.
Δεν είμαστε αντίθετοι στις ανανεώσιμες πράσινες πηγές ενέργειας, αλλά θα πρέπει να προστατέψουμε το φυσικό μας περιβάλλον και τους παραδοσιακούς μας οικισμούς.
Ως εκ τούτου ζητάμε να σεβαστούν την περιοχή μας .

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.