Αδειοδότηση των Παρακάρλιων κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, ζητά με επιστολή της προς το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και τον αναπληρωτή υπουργό Ευάγγελο Αποστόλου, η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας – Σποράδων Δωροθέα Κολινδρύνη.
Η αντιπεριφερειάρχης επισημαίνει ότι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου Μαγνησίας, ένας αμιγώς γεωργοκτηνοτροφικός Δήμος, κατέχει το μεγαλύτερο μέρος των παραλίμνιων εκτάσεων της νεοσύστατης λίμνης Κάρλας, όπου υπάρχουν εδώ και πολλές δεκαετίες και πριν από την ανασύσταση της λίμνης αρκετές κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, μονάδες μεγάλης δυναμικότητας, απ’ τις οποίες ζουν αρκετοί δημότες.
«Σήμερα, λόγω απόστασης απ’ τη λίμνη, οι κτηνοτρόφοι δε μπορούν να αποκτήσουν της απαιτούμενες άδειες, ώστε να συνεχίσουν νόμιμα τη δραστηριότητά τους και να εισπράξουν την Ενιαία Ενίσχυση και όποια άλλη επιδότηση, παρά το γεγονός ότι έχουν δεχτεί διαβεβαιώσεις απ’ την Πολιτεία ότι θα προβλεφθεί μια λύση, καθώς οι εκμεταλλεύσεις προηγούνται της λίμνης», τονίζει η κα Κολινδρύνη.
Η αντιπεριφερειάρχης, επικαλούμενη και σχετικό αίτημα του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ζητά από το υπουργείο να αντιμετωπίσει άμεσα το ζήτημα, να καταβληθούν οι ενισχύσεις και να διασφαλιστεί η συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας των κτηνοτρόφων που βρίσκονται σε διαδικασία αδειοδότησης. Τέλος, ζητά να εξασφαλιστεί χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα μετεγκατάστασης για όσους κτηνοτρόφους δεν καταφέρουν τελικά να αδειοδοτηθούν.































