ΣΕΑ Αερινού: Έφυγαν οι μετανάστες ξεστήνεται το κέντρο

ΜΟΙΡΑΣΟΥ ΤΟ

Έφυγαν οι 43 Αφγανοί μετανάστες σήμερα το μεσημέρι και ξεστήνεται το κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στο ΣΕΑ Αερινού, που, απ’ ότι φαίνεται δεν θα χρησιμοποιηθεί ξανά.
Από τους 61 μετανάστες από το Αφγανιστάν που έμεναν στο κέντρο μέχρι την Παρασκευή, χθες το πρωί αναχώρησαν οι 18 για τη Βόρεια Ελλάδα, ενώ σήμερα το μεσημέρι ένα λεωφορείο μετέφερε τους εναπομείναντες 43 σε χώρο κάμπινγκ στην Πιερία, ενώ οι εθελοντές έλαβαν εντολή να ξεστήσουν το κέντρο, στο οποίο παραμένουν μόνο οι σκηνές, τις οποίες αναμένεται να ξεστήσει ο Στρατός.

Όπως φαίνεται δεν είναι στα πλάνα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να χρησιμοποιηθεί ξανά το κέντρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο Αερινό, καθώς παραείναι προσωρινός και ακατάλληλος χώρος φιλοξενίας, ενώ οι μετανάστες μεταφέρονται σε πιο μόνιμες εγκαταστάσεις που έχουν επιλεγεί κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.
Γίνετε μέλος στο κανάλι Magnesianews στο Messenger για όλες τις τελευταίες ειδήσεις.